24. veljače 2009.

FBI rukavice - palachinka

Ovog sam se mjeseca i ja uključila u igru FBI Rukavice koju je pokrenula mamajac, a pod istragom je Palachinkin blog.

Prije nego sam počela pisati svoj blog, nekoliko sam mjeseci sudjelovala samo na coolinarici te sam nekoliko blogova ostalih članica kratko pogledala. Naravno, stvorila mi se velika lista recepata koje želim isprobati, a vremena malo.

I dio
Palachinkin blog me totalno oduševio bogatstvom recepata i predivnih slika. Na trenutak sam pomislila da će mi pregledavanje recepata i isprobavanje istih biti problem zbog mog slabog poznavanja engleskog jezika...aliiii...većinu svojih recepata je postavila i na coolinarici te olakšala potragu tako što je ispod recepta na engleskom jeziku postavljenom na blogu stavila link na recept na srpskom koji je na coolinarici. Super! Baš sam joj zahvalna :)

Kako je kod nas u posljednje vrijeme hladno, a više od mjesec dana pečem kruh kući, odlučila sam se isprobati palachinkin Brioche hleb. Naravno oduševila sam se sličicama, posebno onima sa sirovim tijestom i njegovim presavijanjem, recept je bio na engleskom ali me link vodio direktno na recept na srpskom. Ima još jedna sitnica koja me obradovala, a to je da sam već godinama imala kalup koji sam dobila od moje drage prijateljice i ovo je bila prava prilika da ga prvi put i upotrijebim :)

Evo moje izvdbe :

Tijesto se super mijesilo :)

Nisam odvojila tijesto po uputi za gramažu nego sam samo prepolovila količinu i napravila hljebiće pa su zato malo višlji od palachinkinih.

Oduševila sam se, kruh se predivno reže. Mirišljav, putrast, nemam riječi kako da ga opišem. Nije mi bio potreban nikakav namaz, jela sam ga samog :)

Tri dana je bio super. Mislim da se ovaj recept može iskoristiti za Uskrs prilikom izrade uskršnih pletenica i jajarica upravo zbog toga što se lagano mijesi i zato što je putrast te može trajati više dana.


II dio
Nisam više stigla isprobati neki recept ali upravo kad sam mislila napisati izvještaj palachinka je objavila članak Photo Editing Tutorial, Naravno opet taj engleski, ali mic po mic, pročitala par puta, skinula free program - Paint.NET i pokušala kemijati sa svojim sličicama. Nisam se baš odmah snašla ali evo što sam isprobavala:

Prvo sam pokušala popraviti sliku jelka kocki koju sam napravila navečer bez blica. Lijevo je original slika a desno obrađena.

Onda sam uzela sliku mirisnog kruha sa suhim voćem kojeg sam slikala na alu foliji i tu se malo igrala i evo što je nastalo:

Ovo sa mirisnim kruhom je super ali nisam ljubitelj takvih slika pa sam se za sada opredjelila za popravljanje kontrasta boja i osvjetljenja. Odmah mi je sinula ideja da kod recepta za raviole sa sirom dodam sliku gdje su pripremljeni sa vrhnjem koju prije nisam stavila zbog toga što je vrhnje previše blještilo i slika mi uopće nije bila primjerena za blog. Evo kako je izgledala prije i kakva je sad: Isto sam tako malo popravila kontrast u slici za princeze:

Možda je ovo samo sitnica za nekog tko poznaje program, ali meni je i to za početak dovoljno, a nastavit ću sa proučavanjem programa i ispobavanjem svih mogućnosti i dalje.


III dio
I tako mislim, večeras ću napisati izvještaj i opet novo oduševljenje! Vanylica gost na palachinkinom blogu i to sa receptom kojeg sam isprobala i oduševila se. Evo priložit ću svoju sliku bounty minjona koje sam radila za svoj rođendan. Preporučam ovaj recept svakome tko voli kokos i čokoladu, minjoni su famozni i radit ću ih opet :)
Evo kako su meni ispali:


Nemam riječi, predivna kombinacija dviju mladih divnih osoba dovela je do suradnje na palachinkinom blogu, a voljela bi da jednog dana i vanylica napravi svoj blog jer bi to bio raj za oči, predivni recepti, a isto tako i slike :) Pusa za obje :).

Evo, za sada toliko od mene. Isprobala recept, obrađivala slike, pregledala predivan blog, ostaje još isprobavanje nekoliko recepata ali nekom drugom prilikom, možda već idući tjedan ....


Broj komentara: 10:

  1. Divan brioche kruh!!! Ja sam bas to htjela probati :)
    Odlican post!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlican tekst, divna izvedba recepata, svaka cast...:)
    Vanylica....

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vam drage moje :)
    Jako me veseli što vam se dopada moj prvi izvještaj za FBI rukavice :) Puse svima :)

    OdgovoriIzbriši
  4. vidim da i ovdje fali moj komentar. nesto izgleda, nije bilo u redu sa sistemom jer gdje god da sam komentirala jucer komentar se nije pojavio. pa ponavljam; post ti je super i brioche izgleda vrhunski.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala na prekrasnom postu!

    Jako mi je drago sto ti se sve svidelo, a pogotovu hleb! Jeste da zahteva mnogo vremena za pripremu, ali je vredan truda :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Marija, blog ti je užitak za oči uz puno predivnih recepata. Redovito ću ga pratiti :)

    OdgovoriIzbriši