29. ožujka 2009.

FBI rukavice - NLO

Ovog mjeseca u sklopu igrekoju je pokrenula mamajac, pod istragom je NLO blog.

Kako sam već i prošlog mjeseca napomenula, prije nego sam počela pisati svoj blog, nekoliko sam mjeseci sudjelovala samo na coolinarici te sam nekoliko blogova ostalih članica kratko pogledala. Naravno, stvorila mi se velika lista recepata koje želim isprobati, a vremena malo.

Evo igrica me navela na nlo blog i odmah sam napravila listu recepata koje planiram isprobati, ali za sada sam isprobala:

I dio

Prutiće od kokosa



Citirat ću NoLitu: Dakle priprema je vrlo jednostavna i brza, a rezultat je "nemo`š stati" :-)))

Evo što se dogodilo. Bila sam tog dana u žurbi, vikend, puno toga isplanirala tako i isprobavanje ovog recepta. Kad sam zamijesila tijesto redom kako je u receptu navedeno, bilo je fantastično kompaktno, odmah mi se svidjelo i već tada sam odlučila da će ovaj recept ostati u mojoj bilježnici recepata.

Nakon što je odstajalo oko sat vremena u hladnjaku, super se valjalo, odlučila sam većinu napraviti prutiće jer ionako nisam imala previše vremena pa mi je ideja bila baš super. Morala sam slikati tijesto prije pečenja kako bih vam dokazala da je fantastično.



Od količine tijesta koja je navedena u receptu, ispeče se kolačića dvije velike tepsije. Uglavnom, ispekla ja, pošećerila, a kćer se prva ponudila za isprobavanje i dadem ja njoj tanjur sa nekoliko komada. Nakon nekog vremena kad sam uhvatila par minuta slobodno, kažem joj da mi da koji da i ja probam, a ona obgrlila tanjur i maše glavom "Nemoj ni isprobavati, uopće ne valjaju, kažem ti, nisu uopće dobri." Bila je tako ozbiljna da mi nije u prvi mah bilo jasno u čemu je problem ali odmah sam shvatila da joj se jako sviđaju. Famozni su, tope se u ustima, poseban doživljaj - nemo`š stati :-)))



II dio

Sljedeće što me oduševilo je post Cimet - njegova važnost i utjecaj na naše zdravlje - jako koristan članak, preporučujem svima da ga pročitaju jer je i mene potaknuo da pokušam nastojati koristiti ga što više.

III dio

Vidim da imamo isti ukus :), obožavam čokoladu Milka :) a proučavajući recepte na NLO blogu naišla sam na recept Milka kocke. Isti sam recept i ja isprobala, no NoLitina me slika Milka kocki u obliku torte oduševila. Kolač je kaloričan, pun Milka čokolade - bijele i crne, oduševljeni svi moji ukućani pa će također ostati u mojoj arhivi omiljenih recepata, a ne samo isprobanih :)

Tražeći moju sliku ovog kolača, vidjela sam da je malo mutna ali eto je:




Na kraju moram naglasiti da mi se NLO blog jako svidio, a to sam potvrdila i dodijelivši mu dvije nagradice :)

Imam samo jednu malu molbu NoLiti - postavljanje popisa postova - naslova, kako bi bilo lakše pronalaženje određenog recepta, jer, vratit ću se ja na isprobavanje ananas kolača i pilećih čevapa, a recept prutića od kokosa bi voljela imati na svom blogu :)

Broj komentara: 5:

  1. Masatera drago mi je da si sudjelovala a pogotovo da si iz posta o cimetu pronašla nešto korisno za sebe:))
    pusa!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja nemogu da nadjem recept od prutica à izgledaju super. Jel vi imate?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam isti problem :(
      Ovi prutici su najfiniji koje sam probala ali papir na kojem je bio prepusan recept ne mogu naci a blog se ne moze pogledati ili je obrisan. Iskreno se nadam da cu ga jednom naci i onda upisati. Zao mi je..

      Izbriši
    2. Imam isti problem :(
      Ovi prutici su najfiniji koje sam probala ali papir na kojem je bio prepusan recept ne mogu naci a blog se ne moze pogledati ili je obrisan. Iskreno se nadam da cu ga jednom naci i onda upisati. Zao mi je..

      Izbriši