17. svibnja 2009.

Lungić u saftu od vina



Ovo jelo je nastalo iz želje da se obično prženje lungića pretvori u nešto sočno, saftno tek toliko da se može žlica safta nakapati na ponfri, a ispalo je baš mmmm, svi su ukućani bili oduševljeni i redovito se kruhom nakon ovakvog ručka pomazuju tanjuri, a često i tava :)



Sastojci

1 svinjski lungic
sol
papar
4-5 cesna cešnjaka
2-3 dag peršina
origano
i 1 žlica vegete
1 dl pasirane rajcice
2 dl bijelog vina



Priprema

Lungic odrezati na kolutice.

Cešnjak ocistiti i sitno narezati.

U tavi na samo malo ulja poslagati kolutice lungica, posipati sa prstohvat soli, malo papra,origana, cešnjaka (ukoliko nemate svježi može i u prahu) te peršina (isto tako može sušeni)i na kraju jednu žlicu vegete :). Podliti sa pola deca vina i dinstati desetak minuta.

Dodati pasiranu rajcicu i preostalo vino pa dinstati još petnaestak minuta dok se saft malo zgusne.



Posluživanje
Super dodatak uz razna jela, primjerice: pire krumpir, blitva, ponfri, riža ili dr.



Isto se može raditi i sa nekim drugim mesom, svinjetinom, teletinom, naročito biftekom pa i telećim kremenadama ali kod njih priprema traje malo duže :)

Broj komentara: 20:

  1. Volim meso u saftu, prava ideja za rucak. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam ljubitelj mesa u saftu. Prednost im je što možeš napravit danas za sutra. Divno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Savršeno izgleda ! Baš prste da poližeš :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam umake od vina, tako su bogati okusom =) svakako ću isprobati na tvoj način =)

    OdgovoriIzbriši
  5. Idem sada raditi,jel se to sve peče na jakoj vatri,ili slabijoj?

    OdgovoriIzbriši
  6. Onako srednje prema slabije bolje, bit će bolji saft.

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo da pohvalim recept,bilo je odlično,u sredini je meso malo suho,valjda tako bude? Inače,pred kraj sam dodao žlicu brašna,jer sam mislio da se neće nikad zgusnut,a na kraju mi je onda bilo manje safta,al sad znam za idući put ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. e sad idem isprobati ovaj recept...djeluje primamljivo nadasve!

    OdgovoriIzbriši
  9. idem sad ovo isprobati....javim kako je ispalo :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sad sam napravio, odlicno je, za 10!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sad spremam samo sam stavila luka prije pa se dinsta s lukom. Javim kakvo je

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlična ideja! malo ju doradio, po svom ukusu i ispalo fenomenalno. Ukusan ručak, priprema brza. Z aprilog njoki. Odlično! ;)

    OdgovoriIzbriši