18. srpnja 2009.

FBI rukavice - palachinka II dio

Blogerske igrice pa tako i FBI Rukavice koju je pokrenula mamajac su na ljetnoj pauzi koja je meni dobro došla za isprobavanje još nekih recepata sa blogova koji su bili pod istragom.



Krenut ću od Palachinkinog bloga koji je bio pod istragom upravo u mjesecu kad sam se u igricu prvi put uključila.



Palachinkin blog je prekrasan, bogat je receptima i pun predivnih slika.

Subota je, a jutro je počelo kišom i grmljavinom koja me probudila ranije nego sam planirala pa sam to iskoristila da isprobam palachinkine kiflice.



Vrlo su jednostavne za pripremu, a osim toga palachinka je slikala svaki korak pripreme i precizno sve objasnila i prikazala tako da jednostavno moraju uspijeti.



Obavezno pogledajte original recept na engleskom ili na hrvatskom jeziku zbog točnih uputa i prikaza izrade ovih kiflica.

Za tijesto je potrebno:
80 dag brašna
1 svježi kvasac
2,5 dl mlijeka
2,5 dl vode
malo soli
3 žličice šećera
0,5 dl ulja

Osim toga potrebno je još za premazivanje tijesta 2 žlice svinjske masti (ili margarina) i jedan žutanjak, te za premazivanje gotovih kiflica prije pečenja jedan žumanjak i pola žlice ulja. Ja sam radila samo slatke pa sam ih prije pečenja posula i kristal šećerom :)

Radila sam ih sa domaćom svinjskom masti. Došlo mi ih je dva pleha pa sam iskoristila priliku da ih ispečem zajedno - na dva nivoa u pećnici sa uključenim ventilatorom.



Sve mi se kod ovih kiflica svidjelo, pleh mi uopće nije bio prljav, ustvarni stavila sam papir za pečenje koji mi uopće nije trebao jer je ostalo sve čisto. Margarin su popile kiflice, a po prvi puta sam pošećerila prije pečenja i baš mi je fora :)



Kad sam oduševljena i nešto mi je jako dobro onda obično kažem da je famozno. Ove su kiflice famozne, okus skoro da podsjeća na kroasane, čak ih nismo uspijeli pojest onoliko koliko inače neke druge kiflice, nego ih je ostala trećina ali sigurna sam da neće ostat tri dana ;)



Moram pozdraviti i sve posjetioce mog bloga koji ne razumiju hrvatski, a često translator ne radi baš kako bismo mi željeli. Ovaj se recept na palachinkinom predivnom blogu nalazi na engleskom jeziku.

Broj komentara: 10: