25. kolovoza 2009.

Kušini (pohani kruh)

Pohani kruh, frigani kruh, prženice, kod nas u Istri najčešći naziv je frita na kušine ili jednostavno "kušini" :)



Sastojci:
10 feta kruha starog 2-3 dana
3 jaja
2-3 dl mlijeka

ulje za prženje
šećer



Priprema:

Kruh odrezati na fete debljine jednog prsta (cca 1.5 - 2 cm)

U zdjelici umutiti jaja i dodati mlijeko. Količina mlijeka ovisi o tome koliko su jaja velika, kad je smjesa svjetlo žuta mlijeka je dovoljno. U ovu smjesu umakati kruh sa obje strane (kratko da se kruh ne raspadne), te pažljivo staviti pržiti u dublje ulje zagrijano na srednjoj temp. Pržiti sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Pržene posuti kristal šećerom. Mogu se konzumirati i idući dan.



Po želji kušine možete ostaviti i bez šećera, namazati sirnim namazom, marmeladom ili već po vlastitoj ideji :)

4 komentara:

  1. dobar način za iskoristiti stari kruh, ja isto prakticiram na takav način ili u pećnici

    OdgovoriIzbriši
  2. Redovno pravim, evo i danas. Ali, moja djeca ga uvijek jedu sa sirnim namazom a muž voli s marmeladom od šipka. Ja mogu i same!

    OdgovoriIzbriši
  3. MENI ISPADA NEKAKO PREVISE GNJECAVO UNUTRA,KAO DA NIJE DOBRO ISPRIGANO,ILI TAKO TREBA ISPAST??

    OdgovoriIzbriši
  4. Možda ste previše natopili kruh pa se nije dovoljno ispržilo :(

    OdgovoriIzbriši