10. listopada 2009.

Mini hot-dog

Osim hrenovka normalne veličine, postoje i koktel hrenovke zgodne za mini hot-dog za dječje rođendane, a može i za doručak ili večeru :)

Princip pripreme identičan kao kod normalnog hot-doga, razlika je u tanjem tijestu, rezanje na više komada i pečenje u dvije tepsije.



Sastojci:

1 kg glatkog brašna
40 grama svježeg kvasca
2 žlice kristal šecera
pola žlicice soli
10 dag otopljenog margarina
1 jaje
1 dl jogorta ili acidofila ili kiselog vrhnja
5 dl mlake vode
1 žlica ulja
*********************************
50 dag koktel hrenovki bez ovitka (32 kom)
1 žutanjak za premazivanje
ulje za tepsije



Priprema

U zdjelu od 3 litre ili jednostavno na dasku za mijesiti staviti najprije brašno. U sredini brašna napraviti udubljenje u koje se stavi razmrvljeni kvasac. U kvasac dodati pola žlice šecera, a ostatak šecera i sol posuti okolo po brašnu. U kvasac uliti 1 dcl mlake vode i malo promiješati da se kvasac digne. Kad se kvasac dignuo, dodati preostale sastojke: jogort, otopljeni margarin i jaje. Mijesiti (mikserom ili rucno) i dodavati prema potrebi mlaku vodu. Pred kraj dodati ulje i dobro zamijestiti da smjesa bude kompaktna.



Ostaviti tijesto dvadesetak minuta na toplom da se dovoljno digne, a zatim premijesiti i podijeliti na dva dijela. Svaki razvaljati u pravokutnik veličine 40 x 40 cm te odrezati 16 kvadrata i na svaki staviti po jednu hrenovku. Zarolati svaku u tijesto i učvrstiti krajeve.



Složiti ih u namaštenu tepsiju od pecnice spojevima okrenutima prema dolje te ostaviti da se malo dignu dok se ugrije pecnica na 220 st.C.

Kad je pecnica ugrijana, navlažite peciva hladnom vodom pa premažite žumanjcem.

Staviti peci i smanjiti temperaturu na 200 st.C. Peci 20 minuta.
Pecene poprskati vodom, te pokriti krpom na desetak minuta.

Hot-dog s ajvarom

Broj komentara: 6:

  1. Nešto slično radim ali ove su mi izdašnije i bolje!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala !!
    mamajac hvala, kad ti tako kažeš onda mi baš godi ;) Namučila sam se, prvih desetak sve bile mutne jer su mi se tresle ruke, ova slika je iz pokušaja nakon doručka :))) Tako je to kad imaš običan fotić i bez stalka i pomagaća...

    OdgovoriIzbriši
  3. slažem se s mamajac, prva fotka je odlična! već sam bacila oko na tvoj hotdog u normalnoj veličini, ali ovi manji su baš simpa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Savrsene fotkice,izgledaju bas slasno!

    OdgovoriIzbriši