11. siječnja 2010.

Hrskava tuna pizza

Mirisom ovih ekspres pizza djecu sam dovukla iz kreveta ranije nego su to oni planirali :P



Sastojci za 6 osoba

18 feta francuskg kruha (ili neki drugi tanki okrugli)
3 žlice maslinovog ulja
35 dag tunjevine u komadima iz konzerve
10 žlica pasirane rajcice (ili nasjeckanih pelata)
1 žlicica origana
20 dag gaude



Priprema

Dobro ocijedenu tunjevinu vilicom natrgati na vlakna. Umiješati pasiranu rajcicu i origano.

Kruh narezati na fete debljine jednog prsta. Svaku fetu sa obje strane popržiti na tavi (npr.onoj u kojoj radimo palacinke) premazanoj maslinovim uljem na srednjoj temperaturi taman da se stvori vanjska korica.



Popržene fete kruha poslagati na lim od pecnice, premazati smjesom od tune i posuti
naribanom gaudom te po želji origanom.

Zapeci 10 minuta u prethodno zagrijanoj pecnici na 200 st.C. da se sir otopi.

Poslužiti toplo

Broj komentara: 9: