14. ožujka 2010.

Cappuccino tapioka

Ovaj recept koristim za ovomjesečni ulazak u igricu Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon. Ovog je mjeseca domaćica godiva sa bloga Chocolate dust koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala kavu.



Sastojci:

6 dag (1 dl) tapioka perlica
5 dl mlijeka
2 jušne žlice šecera
2 vanilin šecera
0,5 dl toplog mlijeka
3 jušne žlice cappuccina u prahu
2 dl slatkog vrhnja
1 jušna žlica kakaa ili cokolade u prahu



Priprema:

Tapioku namociti u vodi.

Nakon bar sat vremena procijediti i staviti u 5 dl mlijeka, dodati šecer, vanilin šecer pa staviti kuhati. Miješati rucnom pjenjacom kako se perlice ne bi zaljepile za dno posude.

Kad zakuha pusiti još kuhati dok perlice ne postanu prozirne (15-20 min - ovisno koliko su se namakale) a smjesa gusta kao puding. Sad je potrebno samo povremeno miješanje pa za to vrijeme razmutiti prašak za cappuccino u toplom mlijeku.




Kad je kuhano, maknuti s vatre pa pola smjese sipati u drugu posudu.

U polovinu smjese koja je ostala u posudi gdje se tapioka i kuhala, dodati razmucen cappuccino, dobro promiješati i kuhati još 2 minute pa maknuti s vatre da se malo prohladi (dvadesetak minuta).



Izmiksati slatko vrhnje u šlag. Sad polovinu šlaga dodati u tapioku sa cappuccinom, a drugu polovinu u vanilija tapioku.

Sipati u svaku cašu prvo tapioku sa cappuccinom pa vanilija tapioku te posuti kakaom ili cokoladom u prahu i staviti u hladnjak.

Broj komentara: 10:

  1. Ovo je odlično. Tapioku nikada ni vidjela ni probla. Slabo putujem izvan Knina a i kada odem nekuda zaboravim potražiti i takve zanimljive stvarčice!

    OdgovoriIzbriši
  2. moram i ja konačno probati tapiocu, baš me mami ovaj dvobojni puding :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tapioku jako volim. Zapravo ne mogu reći da ona ima neki poseban okus već je fora jesti te kuglice.
    Evo upravo danas i ja kombiniram jedan novi recept s tapiokom ali potpuno drugačiji od ovoga. :)
    Jako volim kavu tako bi, bez sumnje, i u ovom desrtu uživala. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. baš mi se sviđa.. posebno u ovim čašicama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super recept za tapioku. I ja sam jedna od onih koja ju je nedavno otkrila i sada mi je tako fora jesti je u svim mogućim kombinacijama, voćne, čokoladne, ...., a isprobati ću i ovu . Jako dobro si je pripremila i sviđa mi se ova dekoracija na vrhu, super !!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao što Snježa kaže: ni vidjela, ni probala, samo sam o njoj čitala. Svejedno, ovo izgčleda jako fino. A što umjesto tapioke (ma čini mi se da sam nekog to već pitala, dobila odgovor i opet zaboravila)?

    OdgovoriIzbriši
  7. sviđa mi se ovaj desertić, mami da ga uzmem s ekrana :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Budući još uvijek nisam uspjela probati tapioku u kuglicama, ne mogu si predočiti okus, ali mi je sve zajedno vrlo dekorativno i primamljivo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Divota jedna i izgledom a i okusom..

    OdgovoriIzbriši