26. listopada 2010.

Zapečeni punjeni krumpir

Recept posvecujem dragoj Herbaxxx - dobitnici druge nagrade u igrici. Veseli me što smo se ovom prilikom i malo bolje upoznale, a nadam se i daljnjem druženju ;) Hvala Herbaxxx i ostalima na sudjelovanju u igrici, lijepo smo se zabavile ;)


Sastojci za 4-5 osoba

Punjenje:
50 dag miješanog mljevenog mesa
2-3 žlice ulja
1 manja glavica luka
1 režanj cešnjaka
3 dag nasjeckanog svježeg
peršina
origano
1 jaje


Preljev:
1,5 žlica otopljenog maslaca
1,5 žlica brašna
3,5 dl mlijeka
1 žumanjak
5-6 dag naribanog parmezana
2 žlice koncentrata rajcice
sol
papar

Ostalo:
8 velikih krumpira
origano


Priprema

Krumpire dobro oprati pa staviti kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.

Za vrijeme dok se krumpir kuha, popržiti sitno nasjeckan luk i cešnjak na vrucem ulju. Dodati mljeveno meso pa pržiti dok se meso pocne odvajati na sitne grudvice, dodati peršin i maknuti s vatre.

Za preljev, popržiti brašno na maslacu, lagano dodati mlijeko pa miješati da se ne stvore grudvice. Malo prokuhati pa maknuti s vatre, dodati žumanjak i ribani parmezan te dobro izmiješati.


U mljeveno meso dodati dvije žlice preljeva i dobro izmiješati, dodati jaje pa isto tako dobro izmiješati.

Ukljuciti pecnicu da se ugrije na 200 st.C.

Procijediti krumpire, prerezati svaki na pola, vecom žlicom izdubiti polovine i složiti ih na veliku tepsiju. Polovine krumpira puniti sa 2-3 žlice punjenja pa svaki preliti sa 2 žlice preljeva, posuti origanom i staviti u zagrijanu pecnicu na pola sata.


Krumpiri se jedu sa korom, a najlakše ga je jesti rukama - gristi kao namazanu fetu kruha :) tako da je
pogodan i kao snack. Zasitan je te mu u prilog nije potrebno ništa osim krastavaca ili neke salate :)

Broj komentara: 6:

  1. Zadnjih dana su mi na pameti police krumpira, al ovo mi je bolje! Sutra znam šta će biti za ručak! Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim punjeni krompir na sto nacina, a i preliv mi se svidja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Interesantno jako s tim punjenjem od mljevenog mesa, baš odlično!

    OdgovoriIzbriši
  4. Interesantan recept, vrijedi ga isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako zanimljiv recept. To je pun pogodak za vikend ručak.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravila sam za nedjeljni rucka ovo jelo meni i sinu. Jako nam se svidjelo. Hvala puno na ideji. Btw. preljev je oodlican.

    OdgovoriIzbriši