22. lipnja 2011.

Jogurt pita

Kolač koji sam kod sestre obožavala jesti, sad u mojoj izvedbi po istom receptu ...


Sastojci:

Tijesto:
250 grama brašna
170 grama maslaca
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žumanjka

Nadjev:
600 ml čvrstog jogurta
400 ml kiselog vrhnja
150 grama šećera
1 vanilin šećer
5 jušnih žlica oštrog brašna
4 bjelanjka


Priprema:

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, podijeliti na dva jednaka dijela i staviti u zamrzivač na 2 sata.
Pripremiti kalup veličine cca 20 x 30 cm, namastiti ili obložiti papirom za pečenje.

Za nadjev izmiksati snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiješati jogorte i kiselo vrhnje, dodati šećer, vanilin šećer i brašno te dobro izmiješati kako nebi nastale grudvice od brašna. Smjesu jogorta spojiti sa snijegom od bjelanjaka.


Uključiti pečnicu da se ugrije na 180 st.C.
Jedan dio zamrznutog tijesta naribati na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti.
Uliti nadjev te na njega ravnomjerno naribati drugi dio zamrznutog tijesta.
Peći 45 minuta na 180 st.C.


Ponekad smo neodlučni u odabiru recepta za kolač koji je sasvim uobičajen upravo zato jer za njega ima velik broj recepata . Ovdje mi se posebno svidjelo što ne moram valjati tijesto niti prvo zapeči, sve se ravnomjerno peče i super je. Hvala seko, za mene je ovo pravi recept jogurt pite kao sve što je fino, a brzo i jednostavno ;)

Broj komentara: 11:

  1. Obožavam ovaj kolač. Idealan je za ljeto.

    OdgovoriIzbriši
  2. Auuuu.Ovo ne samo da izgleda divno kao slane sampite nego mora da je ukusno ..vrlo.Slikice su jako lepe.probacu;)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo mi je jedan od najdražih kolača :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan je ovo kolac i jako ukusan, samo jednom sam ga davno pravila po receptu sa Coolinarike, mislim da je bio od Mirali, ali sam kombinovala sa dva fila, prvi sloj je bio od maka pa onda je isao sloj sa jogurtom...joj, kako je to bilo ukusno, mogla bih ga ponovo praviti a ogladnila sam samo od pogleda na ove tvoje kockice!;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Prefin kola!!!!
    Volim ga i u dvijer varijacije kao sto je Lana napisala ,odlicno !!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. ovaj kolač sam jela kod moje tete,fantastičan okus,bolje nego pita sa sirom,možeš ga pojesti sam da nema straha od debljine

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja bi ga samo pojeo, ako nije problem :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ga već dugo pravim,ne mora se odvojeno bijelanjci i smjesa ,može zajedno,izmiksaj bjelanjke i sve ostalo dodaješ,i ne moraš naribati već donji dio sa može razvaljati i staviti u tepsiju,inaće odlićan kolač za vruće dane

    OdgovoriIzbriši
  9. odlićan kolač,jednostavan za praviti i uvijek dobro uspije

    OdgovoriIzbriši