16. siječnja 2011.

Brze kiflice

Brze kiflice ili kiflice preporučujem jer su zaista fine, a osim toga priprema je jednostavna i brza. Prilagodite okus prema želji, slane uz dodatak salame, sira ili sl. ili slatke uz dodatak nutelle ili marmelade.


Sastojci:

600 g glatkog brašna
1 žličica soli
2 dag (pola kockice) svježeg kvasca
1 prašak za pecivo
1 velika žlica šećera
200 ml toplog mlijeka
200 ml čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja
100 ml ulja



Priprema:

Promiješati brašno, prašak za pecivo i sol. Napraviti udubljenje u brašnu i tu razmrviti svježi kvasac, dodati šećer i pola toplog mlijeka pa ostaviti da kvasac naraste. Umiješati dalje jogurt, preostalo toplo mlijeko i ulje te zamijesiti glatko tijesto.

Tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki razvaljati u krugove debljine pola cm. Svaki krug razrezati na 6 trokutića. Trokutiće nadjenuti željenim nadjevom i oblikovati kiflice.

Kiflice složiti na tepsiju od pećnice - namaštenu ili obloženu papirom za pečenje. Bit će taman jedna puna tepsija kiflica. Ostaviti ih na toplome petnaestak minuta. Ugrijati pećnicu zna 180 st.C. Kiflice premazati žumanjkom, po želji posuti sezamom ili kimom. Peći ih 15-20 minuta na 180 st.C.

Kliknite ovdje i potražite još odličnih recepata za kiflice :)

7. siječnja 2011.

6. siječnja 2011.

Mačak u vreči

Vjerujem da će ova godina biti puno bolja od protekle i da neću imati toliko tehničkih problema kao u 2010.g. kad su mi baš svi aparati za komunikaciju zakazivali: od mobitela, foto aparata, monitora, računala (nekoliko puta pa i sad pred Novu godinu), do routera kojeg mi je T-com riješio taman na Silvestrovo. Veći sam dio ovih problema riješila krajem godine, malo se i počastila povodom rođendana, ostaje još samo foto aparat za čiju se nabavku moram malo strpiti.


U igri FBI rukavice koju je pokrenula mamajac, tijekom 11. i 12. mjeseca 2010. g. pod istragom je bio Mignonnin blog La cuisine creative. U malom zakašnjenju postavljam receptić za koji ću naknadno izmijeniti slike.

Recept mačka u džaku našla sam kod mignonne na coolinarici i iskoristila ga za grickanje sa rođendanskim gostima :) bilo je to simpatično otkrivanje novih okusa. Jako nam se svidio naročito djeci pa će biti ponovo korišten.


Sastojci:

200 g šunke
300 g sira
200 g mesnog nareska
200 g hrenovki
- sastojci po vlastitom izboru: cvjetača, gljive i sl.

2 jaja
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje


Priprema:

Sve sastojke narezati na kockice jednake veličine, cca 2 x 2 cm ili nešto manje. Uvaljati u brašno, zatim u razmučena jaja i na kraju u krušne mrvice.

Pržiti u zagrijanom ulju dok ne porumeni, sir samo kratko da ne iscuri. Prženo izvaditi šupljikavom žlicom na ubruse da popiju višak masnoće.

Poslužiti uz kisele krastavce kao grickalice sa čačkalicama.

1. siječnja 2011.

Sretna Nova godina ! Happy New Year !

Dragi moji prijatelji, pratitelji, posjetioci, degustatori želim vam Sretnu Novu godinu..
puno zdravlja (što je i najbitnije), ljubavi, veselja i sreće, a ostalo će doći samo ♥ ♥ ♥ !!!!!!!!