17. svibnja 2013.

Recept za voćnu tortu Frutolina


Frutolina je lagana voćna torta koju možete pripremati u različitim kombinacijama voća i biskvita. Ukoliko ne želite peći iskoristite kupovnu koru za podlogu. Ako je u paketu jedna kora drugi red može biti od piškota, ako su dvije kore onda piškoti nisu potrebni. Ukoliko nemate kupovnu koru i nećete peći onda možete složiti piškote kao podlogu i sredinu torte. Isto tako podlogu možete brzo i sami ispeći. Krema je lagana, a sastoji se od spoja pudinga i tučenog slatkog vrhnja.
Nakon završetka slaganja kreme i tijesta složite voće i to: samo jednu ili nekoliko vrsta da bi dobili šarenu tortu. Kako bi voće zadržalo svoju svježinu prelite ga odličnim svijetlim Dr.Oetker Preljevom za torte Fix koji se priprema u samo pola minute.

Recept za voćnu tortu Frutolina: 
Sastojci

Podloga:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
Krema:
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
500 ml mlijeka
4 lista želatine
500 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
150 ml mlijeka
2 žlice ruma
1 žlicu šećera
200 g piškota
250 ml vode
Priprema

Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeci biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.

Za kremu namočiti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta. Za to vrijeme u mlijeko zakuhati puding i šećer, a kad je kuhano dodati ocijeđenu želatinu.

Puding ohladiti povremeno miješajući da se ne stvori korica ili pokriti prozirnom folijom za domaćinstvo.

Čvrsto izraditi slatko vrhnje, a od gotovog odvojiti nekoliko žlica u čašu ili šalicu, pokriti prozirnom folijom i spremiti u hladnjak. Preostalo tučeno slatko vrhnje lagano dodati ohlađenom pudingu i dobro promiješati.
Slaganje:

Biskvitnu podlogu staviti na pladanj za tortu pa oko nje namjestiti obruč kalupa za torte . Poprskati mješavinom mlijeka, ruma i šećera. Premazati polovinom kreme zatim na nju složiti piškote kratko namočene u mješavinu mlijeka, šećera i ruma. Na kraju staviti preostalu kremu i poravnati, a po vrhu ukrasiti ploškama voća po želji.
Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom mutilicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.
Kolač prije rezanja držati u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja skinuti obruč i ukrasiti ju ostavljenim tučenim slatkim vrhnjem.
Pogledajte više o Preljevu za torte Fix i drugim dodacima za kolače ovdje .




Nema komentara:

Objavi komentar