29. prosinca 2014.

Recept za lješnjak trokutiće

Koristim priliku zaželjeti vam sretne blagdane i sve najbolje u Novoj 2015.godini ;)

Ukoliko ste kolače pripremljene za Božić već potrošili evo jednog recepta koji možete iskoristiti za pripremu kolačića prije dočeka Nove godine ;)



Recept za lješnjak trokutiće


19. prosinca 2014.

Krem juha od šparoga i lignje iz pećnice

Ponekad zavidim domaćicama koje su u mogućnosti nekoliko dana prije blagdana biti na godišnjem i posvetiti se pospremanju, pripremi kolača i svega što će nam omogućiti ugodno obiteljsko druženje u toploj atmosferi doma. Danas sam prilikom nabavke namirnica, razmišljala o tome kako što bolje iskoristiti ono malo slobodnog vremena i što brzinski pripremiti za ručak danas i na Badnjak pa sam kupila Podravkinu krem juhu od zelenih i bijelih šparoga. Čim sam ugledala šparoge prisjetila sam se nedavnog izleta u Uvalu Blaz gdje sam provela predivan dan. Sama pomisao na ljepote uvale i šparoge, kojih je zaista bilo bezbroj, djeluje na mene opuštajuće J. Odlučila sam uz krem juhu uzeti i lignje koje ću zajedno s krumpirom pripremiti u pećnici što će mi dati vremena za obavljanje ostalih kućanskih poslova.




16. prosinca 2014.

Krem juha od gljiva s maslinovim uljem i punjena focaccia

Vjerujem da je i vama bilo dosta kiše. Taman sam se poveselila buri, a ono opet kiša. Razmišljajući o kiši sjetih se kako sam u mlađim danima odlazila s tatom brati gljive i svih onih finih jela koja je mama od njih spremala. Zaželjela sam se ugrijati nekom finom juhom od gljiva koja će me vratiti u to davno vrijeme J.

Zato sam uzela Podravkinu krem juhu od gljiva s maslinovim uljem i oduševila se jer je stvarno bogata šampinjonima i vrganjima koji u kombinaciji s maslinovim uljem daju divan miris i teksturu. Nakon što smo se okrijepili toplom krem juhom uživali smo uz focacciu punjenu pancetom. Bila je to zaista ugodna večer J.



12. prosinca 2014.

Krem juha od brokule i cvjetače uz pohane punjene palačinke

Posljednjih desetak dana veliki dio vremena izbivam iz kuće pa su obroci uglavnom napravljeni na brzinu. Danas sam za kasni ručak odlučila pripremiti pohane punjene palačinke za koje će mi trebati nešto više vremena pa sam za predjelo odlučila pripremiti finu  Krem juhu od brokule i cvjetače koja je gotova u samo nekoliko minuta. Zamijetila sam ju na polici novih Podravkinih proizvoda. Ukućani su svi u popodnevnim smjenama na poslu i u školi pa će im u ovako hladnoj večeri po povratku kući prijati topla juha bogatog okusa s dodatkom većih komada povrća.



8. prosinca 2014.

Di-go radionica za blogere

Prošlog sam ponedjeljka zajedno s Andreom (Voće i povrće), Hrvojem (Kužinavanje) i Darkom (Darkova Web kuhinja) sudjelovala na Di-go radionici i razgledavanju tvornice Kvasac d.o.o..


Iako sam dva dana ranije bila na putu, odlazak na Di-go radionicu nisam htjela propustiti. U Zagrebu smo se na Glavnom kolodvoru našli dvoje s mora (Zadar i Pula) i dvoje s kopna (Križevci i Zagreb). Dočekao nas je predstavnik tvornice Kvasac d.o.o. u čijem smo društvu otišli u tvornicu kako bi prisustvovali radionici koju su vrijedni pekari održali za nas blogere. Puno smo toga od njih naučili: od osnovnih informacija o tvornici do izrade tijesta za lisnato, panettone i domaće kroasane, razgledavali smo tvornicu i na kraju degustirali pečene proizvode.


6. prosinca 2014.

Punjenje baterija - Trakošćan

Rijetko pišem na blog nešto što nije recept ali moram zabilježiti nekoliko riječi o prekrasno provedenom danu u Trakošćanu.