4. ožujka 2015.

"Lazanje" iz tave

Nedavno je Snježana s bloga Vrtaljica objavila recept za "lazanje" iz tave. Nisu to prave lazanje, ali su u odnosu na prave zaista brzo gotove, a možete ih napraviti od namirnica po vlastitoj želji. Odmah sam se odlučila za isprobavanje ove varijante pripreme tjestenine. Evo kako sam ih ja pripremila.


Recept:





Sastojci:
3-4 žlice ulja
150 g domaće kobasice (koristila sam kupovnu već narezanu)
200 g sušene pancete nasjeckane na kockice
1 konzerva (400g) sjeckane rajčice
3 čena češnjaka
1/2 žličice origana
1/2 žličice suhog bosiljka
1 žličica soli
malo papra
100 ml vina
600 ml vruče vode
350 g tjestenine (mašnice ili široke rezance)
40 g ribanog parmezana
125 g mozarelle



Priprema:

Kompletnu pripremu odradite u velikoj tavi. Na ugrijanom ulju popržite kobasicu i pancetu. Dodajte sjeckanu rajčicu, sol, papar, bosiljak, češnjak i origano. Minuticu popržite pa dodajte vino. Nakon što je vino malo isparilo dodajte vruću vodu i tjesteninu. Promiješajte i ostavite da kuha. Vrijeme kuhanja ovisi o vrsti tjestenine a možete ga naći na njenom pakovanju.
Kad je tjestenina skoro gotova, dodajte ribani parmezan i mozarellu. Ugasite vatru, promiješajte pa pokrijte poklopcem. Ostavite pokriveno barem 5 minuta.


Broj komentara: 6: