30. studenoga 2016.

Fenjeri - pecivo s hrenovkama

Naišla sam na recept prigodan za zabave, dječje rođendane, druženja pa možda i za doček Nove godine .. djeci uz čašu mlijeka ili odraslima uz čašu piva :)



Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
220 ml tople vode
100 ml ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 jaje
+
hrenovke
1 žumanjak
3 žlice vode


Priprema:

U zdjelu stavite brašno pa u njemu napravite malo udubljenje u koje zatim istresite suhi di-go kvasac, dodajte mu šećer i prelijte s pola količine mlake vode, promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira.

Kad je kvasac narastao pomiješajte s okolnim brašnom, dodajte sol, jaje i ostatak vode, zatim dodajte ulje i zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu pa ostavite pokrivenog da odmara i udvostruči volumen.


Naraslo tijesto premijesite pa razvaljajte u pravokutnik veličine cca 35 x 40 cm. Režite male pravokutnike veličine 6x6 cm. Svaki pravokutnik razrežite po sredini tri puta vodoravno, zatim na njih stavite komad hrenovke, zamotajte i krajeve spojite. Svaki fenjerić odložite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Gotove fenjeriće pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmore dok se pećnica ugrije na 200°C. Kad je pećnica ugrijana fenjeriće premažite mješavinom žumanjka i vode pa stavite peći. Pecite ih dok dobiju lijepu boju.. oko 15-20 minuta na 200°C.


Original recept možete pogledati ovdje.

3 komentara:

  1. Mi ovo zovemo Pig in a blanket ( svinja u ćebetu). Deca ih obožavaju, a ni odrasli nisu imuni

    OdgovoriIzbriši
  2. Lp da li se moraju hrenovke prije malo skuhati?

    OdgovoriIzbriši