14. rujna 2017.

Integralni kruh

Kupila sam integralno brašno koje već dugo čeka isprobavanje. Danas sam naišla na recept "Integralni kruh, brže i bolje ne može" od Kepice s Coolinarike koji ima zaista velik broj slika isprobanog recepta pa sam ga odlučila isprobati i ja :)



Sastojci:
500 g integralnog brašna
1 žličica smeđeg šećera
2 žličice suhog di-go kvasca
1 žličica soli
450 ml mlake vode


Priprema:

Pripremite duguljasti kalup, obložite ga papirom za pečenje.

U dublju posudu prosijte integralno brašno kako bi razbili moguće grudice, istresite i mekinje koje ostanu u situ. U sredini brašna napravite udubljenje u koje stavite šećer i kvasac, dodajte 100 ml mlake vode, malo promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira.

Kad se kvasac dobro zapjenio, na okolno brašno dodajte sol te uz dodavanje preostalih 350 ml mlake vode miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tucite kuhačom od dolje prema gore oko dvije minute dok tijesto ne postane elastično.


Dobiveno tijesto istresite u kalup, pokrijte ga i ostavite da naraste do visine ruba kalupa (cca 40-tak minuta).

Pečnicu ugrijte na 250°C.

Kad je pećnica ugrijana, kruh malo poprskajte vodom i stavite u pećnicu. Kad ste stavili kruh u pećnicu smanjite temperaturu na 200°C i pecite ga 40 minuta.

Pečen kruh izvadite i zamotajte u kuhinjsku krpu da se hladi.

1 komentar:

  1. Kad pečem kruh, uvijek miješam obično brašno s integralnim. Zato znam da je ovaj kruh odliča, a k tome super izgleda.

    OdgovoriIzbriši