Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
Stranice
▼
21. veljače 2009.
Ravioli sa sirom
Tijesto
700 gr glatkog brašna
3 kom jaja
malo soli
malo ulja
po potrebi vode
Punjenje
30 dag gaude, edamca ili
podravca
20 dag tilzita ili ementala
1 paketic (4 dag) ribanog parmezana
2 kom jaja
Priprema
Tijesto:
Od brašna, jaja, soli i vode umijesiti glatko tijesto ne pre tvrdo ni pre mekano. Razvaljati u tanku plohu. Prema tome cime cete raviole raditi ovisi i nacin rezanja tijesta. Ukoliko nemate pribor za izradu raviola možete ih napraviti tako da orežete tijesto u trake na koje po dužini stavite nadjev, preklopite tijesto i rubom široke caše rezati oblike polumjeseca a krajeve utisnuti vilicom.
Staviti ih kuhati u vrelu slanu vodu. Kuhani su cim isplivaju na površinu, cca 5-7 minuta. Kuhane pažljivo ocijediti te preliti rastopljenim malacom i posipati ribanim sirom.
Punjenje:
Sireve naribati u jednu zdjelu, sipati i ribani parmezan te dva jaja. Sve dobro umutiti, puniti tijesto i oblikovati raviole.
Poslužiti kao malo jelo ili toplo predjelo.
Punjenje možete staviti po svojoj želji npr: šunku i sir, špinat i dr.
Isto tako se mogu poslužiti uz ragu ili jednostavno sa malo maslaca i kiselim vrhnjem.
Ako vam je ova kolicina previše, zamrznite dio za neku drugu priliku.
Ovo mi jako, jako fino izgleda :))
OdgovoriIzbrišiSlaba sam na punjenu pastu, a posebno punjenu sirom,
mora da je super ukusno :)))
Bila sam sretna kako su dobro ispali. Nisam imala recept pa sam od oka, onako po priči od prilike i svi smo bili oduševljeni. Sigurno ću ih opet raditi pa zamrznuti. Još samo moram kupiti mašinu za valjanje tijesta pa di će mi biti kraj. A papanje, joj, nekad stvarno ne znam stati ako nešto baš volim.
OdgovoriIzbrišiProbajte naribati ne presuhi domaći kravlji sir pa usporedite. Svakako dodati punjenju žlicu šećera i poslužiti sa šugom od koke i govedine.
OdgovoriIzbriši