Stranice

7. travnja 2009.

Fritaja s istarskim kobasicama

Fritaja s istarskim kobasicama puna proteina bit ce uz domaci kruh najbolja marenda za težake koji gredu delati na njivu :)



Vrijeme pripreme: 10 min

Sastojci za 4 osobe

200 gr istarske kobasice
8 kom jaja
malo ulja
prstohvat soli
prstohvat papra

Priprema
Istarske kobasice narezati na fetice (ako je pršut, zarebnjak ili panceta rezati na kockice), staviti na ugrijano ulje i malo popržiti.

Jaja razbiti u tanjur, posoliti, razmutiti viljuškom i sipati na popržene kobasice.
Uz miješanje pržiti na laganoj vatri. Poslužiti toplo.

Prilikom stavljanja soli ili papra treba obratiti pažnju na slanost ostalih sastojaka.



Na isti se nacin može pripremiti i fritaja sa domacim mladim pršutom, zarebnjakom (kare) ili suhom slaninom (pancetom).

2 komentara:

  1. s jajima se na isti način može spremiti gotovo sve, ja mnogo puta stavim gljive, ili neko povrće (grašak, mrkva, paprika...) ili ovisno o onom što imam doma
    naravno s kobasicama i pršutom je puno bolje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. nisam probala istarske kobasice, ali ako su barem malo slične ovim našim kontinentalnim onda ih sigurno volim :)

    OdgovoriIzbriši