Stranice

16. travnja 2009.

Rolada tete Nade

Ovo je prvi recept kojim sam pocela svoje pecenje kolaca.



Recept posvecujem ga pok.teti Nadi.
Draga teta, nema te medu nama više od 20 godina, ali još uvijek volim tvoju roladu i sjetim se tebe. Otišla si iznenada, a imale smo planove, trebala si me još puno toga nauciti. Eto kolace radim skoro kao ti, a vez sam ostavila za starije dane :)Šaljem ti pusu!



Sastojci

Tijesto
4 kom jaja
15 dag brašna
14 dag šecera
1 vanilin šecer
pola praška za pecivo
2 žlice vode
prstohvat soli

Nadjev
marmelada od šipka
2 vrecice šlag pjene

Ostalo
šecer u prahu

Priprema
Tepsiju prekriti papirom za pecenje. Upaliti pecnicu na 180 st.C.

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa 4 dag šecera i prstohvat soli istuci u cvrsti snijeg. Žutanjke, preostali šecer i vanilin šecer miksati, dodati i vodu pa miksati dok se šecer ne rastopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka.

Biskvit izliti u tepsiju i staviti peci u zagrijanu pecnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.

Peceni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.



Ohladeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati marmeladom od šipka. Na marmeladu namazati šlag.



Paziti da na dijelu koji ce biti zarolan unutar rolade bude više šlaga pa prema suprotnom sve manje - kao na slici. Pripremiti u blizini pladanj na koji cemo roladu staviti pa lagano zarolati roladu i pažljivo prebaciti na pladanj.

Roladi popuniti krajeve šlagom i poravnati te po vrhu posuti šecerom u prahu.


Pustiti preko noci u hladnjaku pa poslužiti tek drugi dan.

Ja u šlag dodam još 2-3 žlice šecera u prahu, ali može i bez.

Preporucujem rezati sa zubicastim nožem :)

Rolada u izvedbi Vlatka1

Broj komentara: 6:

  1. Ovo ne moze da promasi! Volim ove jednostavne poslastice, volim taj sundjerasti biskvit... Bas je lepo ispao rolat.

    OdgovoriIzbriši
  2. fina i jednostavna roladica, inače rolade obožavam ali ih već duže nisam spremala, moram ponovo početi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. predivna je, tako jednostavna a tako efektna!

    OdgovoriIzbriši
  4. I love sweet rolls so much! Your looks excellent!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav Masatera,

    prekrasnim pogledom iz Vašeg roll. A ukusi fantastično ukusan ....

    Pozdrav Jacktel

    OdgovoriIzbriši