Pohani kruh, frigani kruh, prženice, kod nas u Istri najčešći naziv je frita na kušine ili jednostavno "kušini" :)
Sastojci:
10 feta kruha starog 2-3 dana
3 jaja
2-3 dl mlijeka
ulje za prženje
šećer
Priprema:
Kruh odrezati na fete debljine jednog prsta (cca 1.5 - 2 cm)
U zdjelici umutiti jaja i dodati mlijeko. Količina mlijeka ovisi o tome koliko su jaja velika, kad je smjesa svjetlo žuta mlijeka je dovoljno. U ovu smjesu umakati kruh sa obje strane (kratko da se kruh ne raspadne), te pažljivo staviti pržiti u dublje ulje zagrijano na srednjoj temp. Pržiti sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Pržene posuti kristal šećerom. Mogu se konzumirati i idući dan.
Po želji kušine možete ostaviti i bez šećera, namazati sirnim namazom, marmeladom ili već po vlastitoj ideji :)
dobar način za iskoristiti stari kruh, ja isto prakticiram na takav način ili u pećnici
OdgovoriIzbrišiRedovno pravim, evo i danas. Ali, moja djeca ga uvijek jedu sa sirnim namazom a muž voli s marmeladom od šipka. Ja mogu i same!
OdgovoriIzbrišiMENI ISPADA NEKAKO PREVISE GNJECAVO UNUTRA,KAO DA NIJE DOBRO ISPRIGANO,ILI TAKO TREBA ISPAST??
OdgovoriIzbrišiMožda ste previše natopili kruh pa se nije dovoljno ispržilo :(
OdgovoriIzbriši