Stranice

26. prosinca 2009.

Smotuljci s jabukama i orasima

Ovaj recept koristim za ovomjesečni ulazak u igricu Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon. Ovog je mjeseca domaćica Shangri La Food koja je odabrala namirnicu - jabuku.



Moji uglavnom kolače sa jabukom ne jedu, zato sam danas iskoristila odlazak na ručak za pripremu nečeg sa jabukama, no baš ovog puta su se kolačići svidjeli i mojima :) vjerujem zbog dodatka oraha. Osim toga, ovo je prvi put da u jabuke nisam dodala cimet nego koricu naranče i mogu reći da je miris fantastičan. Probajte i vi :)



Recept je jako jednostavan, ali mislim da ste već i navikli na to da preferiram ekonomične i jednostavne recepte pa vam možda budu od pomoći nakon blagdana kad nam kasice-prasice budu malo praznije nego inače ;)



Sastojci:

Nadjev
50 dag jabuka (mjera neocišcenih
jabuka)
1 naranca - naribana korica
10 dag kristal šecera
1 vanilin šecer
5 dag mljevenih oraha
5 dag sitno sjeckanih oraha

Ostalo
50 dag lisnatog tijesta
šecer u prahu za posipavanje



Priprema:

Pripremiti nadjev:
Jabuke ocistiti i naribati, u njih naribati i koricu narance, dodati šecer, vanilin šecer i staviti da se dinstaju dok ne ispari tekucina. U ohladene dodati mljevene i sjeckane orahe.

Lisnato tijesto razvaljati na velicinu cca 30×40 cm. Odrezati kvadrate velicine 10×10cm, te svaki kvadrat odrezati dijagonalno kako bi dobili trokute.



Žlicicu nadjeva stavljati na najdužu stranicu trokuta. Preklopiti suprotne kutove trokuta (na najdužoj stranici) preko nadjeva te zamotati kao kiflicu ili rošcic. Složiti ih na nenamaštenu tepsiju te peči 20 minuta u pecnici zagrijanoj na 180 st.C.



Pecene posuti šecerom u prahu.



Super su dok su vruće, a fine su i hladne :)

Lisnato služi samo kao tanki omotač nadjeva :)

Broj komentara: 7:

  1. Ovo je super!!ja pravim isto,ali motam kao "Duju",tvoj recept,tako mi je brze jer ipak trebam da napravim 200kom.!!")
    Ovako cu sigurno probati,pa makar kod svoje kuce!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se ova ideja s naračinom korom umjesto cimeta iako ja nemam ništa protiv ni cimeta.
    Odlični su ovi tvoji smotuljci!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgledaju savršeno, a po sastojcima pretpostavljam i da božanstveno mirišu!
    Probati ćemo svakako još ove zime!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mogu samo zamisliti kako je ovo finooo!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prvo želim sve najblje.
    Svici su predivni. Kako sam već rekla: ljepota je u jednostavnosti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgledaju tako krasno,jako lepe fotke,a u ukus ne sumnjam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sastojci su izvrsni, a način motanja mi je interesantan i nov.

    OdgovoriIzbriši