Stranice

3. ožujka 2010.

Carbonara s vrhnjem

Omiljen brzinski ručak za mnoge zaposlene domaćice.



Sastojci:

50 dag rezanaca, špageta ili druge tijestenine
4 dl vrhnja za kuhanje
2 dl kiselog vrhnja
25 dag pancete ili pršuta
25 dag gaude ili nekog drugog topivog sira
2 jaja
1 žumanjak
sol



Priprema:

Rezance ili tjesteninu po vlasitom izboru skuhati i procijediti. Za vrijeme dok se tijestenina kuha, popržiti nasjeckanu pancetu (ili pršut) u većoj tavi.

Dobro izmiješati vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaja i žumanjce pa preliti preko popržene pancete. Promiješati i pustiti par minuta da kuha, a za to vrijeme naribati gaudu, dodati u vrhnje i kuhati još dok se sir otopi.

Na kraju dodati tjesteninu, dobro izmiješati pa poslužiti.



Sol dodati prema potrebi, ovisno o vrsti pancete.
Po želji se može dodati sjeckanog peršina ili origano.

Broj komentara: 10:

  1. Imaš prvao, brzinsko jelo, ali više nego odlično! Jednostavno i lako, uz još samo neku malu juhu i zelenu saltu, tko može imati bolji ručak?

    OdgovoriIzbriši
  2. nisam nikada radila carbonaru kod kuće. uvijek nekako zaboravim na nju..

    hvala za recept i ideju

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam carbonaru, baš kako kažeš, kad mi treba nešto na brzinu, a sastojke obično imam sve.
    Jedino što ja nikad ne stavljam vrhnje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pašta uvijek i u svim oblicima, sa svim umacima. I Carbonara je zakon, jedna od najboljih.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ukusno i brzo. Često kada mi se žuri pravim carbonaru čak su je i moji sinovi naučili pravit. Za razliku od tvoje ne stavljam gaudu (stavim parmezan) ni kiselo vrhnje. Ali, sve su to varijacije na temu!

    OdgovoriIzbriši
  6. 4 dcl vrhnja? previše!

    OdgovoriIzbriši
  7. ovo nije carbonara.
    siguran sam da je fino, al to ne može ni u istu rečenicu s carbonarom.
    sorry.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ne stignem pregledati stare recepte, definitivno treba novi recept na ovu temu ;)

      Izbriši