Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
Stranice
▼
24. prosinca 2010.
23. prosinca 2010.
Francuska salata
Nema me dugo, ustvari tu sam u sjeni ;), a za ovo vrijeme od više sam blogerki dobila nagradu te im se ovim putem zahvaljujem i obećajem sve linkove uskoro staviti na popis.
Ovo javljanje koristim za upis recepta za francusku salatu koju vjerujem većina priprema povodom blagdana pa tako i ovih koji su nam već na vratima..
Sastojci:
500 grama krumpira (3-4 srednje veličine)
4 jaja
500 grama kiselih krastavaca
400 grama mrkvice (4 veće)
400 grama konzerviranog graška
500 grama majoneze + 100 grama za ukrašavanje
so
papar
2 žlice ulja
Priprema:
Krumpir, mrkvu i jaja skuhati, ostaviti da se ohladi pa nasjeckati na sitne kockice.
Nasjeckati i kisele krastavce. Sve sastojke staviti u veću zdjelu, malo posoliti i popapriti, dodati ulje pa sve sastojke pomiješati sa majonezom. Probati da li je dovoljno slano.
Po želji dodati: žlicu senfa ili nasjeckane čajne kobasice. Gotovu francusku salatu držati u hladnjaku.
Napomena: Nije potrebno držati se ovih mjera, važno je da nasjeckane hrpice sastojaka budu jednake veličine ;)