Ekspres gotov, a izdašan kolač .. trebala je biti Lenja žena od Sarčević Mire, recept je gotovo isti, a naziv je dobila po reakciji "mm" nakon isprobavanja ;)
Sastojci:
500 ml slatkog vrhnja
500 ml kiselog vrhnja
2 vanilin šećera
500 gr ananasa ili voća po želji
30 dag baby keksa
Priprema:
Obruč za tortu promjera 26 cm staviti na tanjur za tortu, obložiti rub i tanjur beby keksima.
Pripremiti voće: staviti ananas iz limenke da se cijedi ili npr.očisiti i nasjeckati jagode, marelice ...
Umutiti slatko vrhnje sa vanilin šećerom, dodati kiselo vrhnje pa još malo mutiti mikserom kako bi se vrhnja dobro spojila. Odvojiti 4-5 žlica u vrečicu za ukrašavanje, a u preostalo dodati voće, promiješati i rasporediti u obruč po pripremljenim keksima.
Vrh poravnati, ukrasiti beby keksima tako da se svaki prereže na pola u koso i složi u krug sa špicevima prema srediti. Paziti da svaka polovica ide unutar svakog drugog para keksiju uz obruč kako bi kasnije svatko dobio fetu koja ima dva keksa okomito i jednu polovicu po vrhu.
Ukrasiti ostavljenim vrhnjem bez voća.
Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
Stranice
▼
23. ožujka 2011.
21. ožujka 2011.
14. ožujka 2011.
Zapečeni njoki
Ovakve zapečene njoke može se napraviti sa ostatkom 5-6 dl ragua od nekog jučerašnjeg jela ili pripremiti brzinski ragu umak upravo za ovu priliku.
Sastojci:
1 kg njoki
50 grama maslaca
40 grama parmezana
100 grama gaude
5-6 dl ragua ili
Za umak od ragua:
250 grama miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 čena češnjaka
20 grama peršina
sol, papar,
2 dl pasirane rajčice ili šalše
1-2 dl vode
Priprema:
Ako imamo gotov ragu podgrijati ga, ukoliko ga nema onda pripremiti brzinski ragu od navedenih sastojaka na uobičajeni način.
Nasjeckati luk, češnjak i peršin. Popržiti luk, dodati mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati češnjak i peršin, a kad je meso gotovo dodati pasiranu rajčicu te na kraju vode ovisno o gustoći umaka.
Za vrijeme dok se priprema umak, uključiti pečnicu na 200 st.C i skuhati njoke.
Skuhane njoke ocijediti i staviti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Dodati ragu umak, posuti ribanim parmezanom pa sve dobro promiješati. Po vrhu naribati gaudu i staviti peći u zagrijanu pećnicu.
Peći 30 minuta.
Ova je količina dovoljna za 3 osobe. Zapečeni njoki su dosta zasitni.
Dobar tek !
Sastojci:
1 kg njoki
50 grama maslaca
40 grama parmezana
100 grama gaude
5-6 dl ragua ili
Za umak od ragua:
250 grama miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 čena češnjaka
20 grama peršina
sol, papar,
2 dl pasirane rajčice ili šalše
1-2 dl vode
Priprema:
Ako imamo gotov ragu podgrijati ga, ukoliko ga nema onda pripremiti brzinski ragu od navedenih sastojaka na uobičajeni način.
Nasjeckati luk, češnjak i peršin. Popržiti luk, dodati mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati češnjak i peršin, a kad je meso gotovo dodati pasiranu rajčicu te na kraju vode ovisno o gustoći umaka.
Za vrijeme dok se priprema umak, uključiti pečnicu na 200 st.C i skuhati njoke.
Skuhane njoke ocijediti i staviti u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Dodati ragu umak, posuti ribanim parmezanom pa sve dobro promiješati. Po vrhu naribati gaudu i staviti peći u zagrijanu pećnicu.
Peći 30 minuta.
Ova je količina dovoljna za 3 osobe. Zapečeni njoki su dosta zasitni.
Dobar tek !