Stranice

1. srpnja 2011.

Klasični mliječni rolls

U ovom krugu igre FBI rukavice koju je pokrenula mamajac, istražujemo Mirjanin blog Cooking by Mirjana (Ruza123). Još jedan recept koji sam isprobala prošlog vikenda pa da ga i upišem..
Klasični mliječni rolls u kojima sam dio mlijeka zamijenila vrhnjem, a brašno sam stavila bijelo jer mi je takvo bilo pri ruci.


Sastojci - 24 komada:

1 kg brašna
3 žličice soli
2 žličice šećera
100 gr otopljenog maslaca
30 gr svježeg kvasca
200 ml kiselog vrhnja
300-350 ml toplog mlijeka


Priprema:

U zdjelu prosijati brašno pa dodati, sol, šećer i kvasac razmućen u malo mlijeka, vrhnje i rastopljeni maslac te zamijesiti uz dodavanje toplog mlijeka. Zamijesiti tijesto da bude glatko i elastično pa ostaviti na toplom da udvostruči volumen.


Tijesto zatim prebaciti na radnu površinu, premijesiti i staviti na dva dijela. Oba tijesta zamotati u oblik valjka. Svaki valjak odrezati na 12 komada. Od svakog komada napraviti lopticu i staviti na tepsiju. Ja sam stavila dvije tepsije i u svaku po 12 loptica. Ostaviti da još malo narastu za vrijeme dok se pećnica ugrije na 200 st.C.

Kad su loptice narasle a pećnica ugrijana, zarezati svakoj loptici oblik križa (može i škarama), premazati mlijekom i staviti peći oko 25 min na 180-200 st.C.

Broj komentara: 8:

  1. Prekrasno izgledaju, njamii!
    Joj da mi je sad nekoliko komada:)

    Pusa i ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, i ja im nisam odolela :) Prelepo pecivo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. odlično izgledaju! dobro bi mi došli za doručak!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlične su. Ja sam ih zamrzavala po potrebi vadila. Još su i dekorativne.

    OdgovoriIzbriši
  5. Preslatko! I sigurno jako fino, pogotovo uz malo džema.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlicno izgledaju i cesto mi dobro dodju za dorucak:) I tvoje su prekrasne.Ja sam veliki fan Ruzinog bloga:)

    OdgovoriIzbriši
  7. baš mame, i u tvojoj izvedbi su prekrasni!

    OdgovoriIzbriši
  8. Divno si ih napravila , baš super izgledaju a sigurno su jednako tako i fine, ne bih se bunila da mi se ovako mirisne i lijepe nađu za doručak :)

    OdgovoriIzbriši