Recept je posvecen mojoj necakinji Antoniji, iako mislim da su po sastojcima ova srca za odrasle, ona ih je slatko grickala :) Uživajte i vi uz ova srca za Valentinovo !!
Sastojci
Tijesto:
170 grama maslaca
100 grama šećera u prahu
1 vanilin šećer
par zrna soli
1 limun - korica
1 jaje
160 grama brašna
70 grama gustina
120 grama mljevenih badema
2 žličice cimeta
Glazura - punjenje
5 jušnih žlica Baylis-a
200 grama šećera u prahu
Priprema
Miksati omekšali maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, solju, limunovom koricom i jajem. Zatim dodati brašno pomiješano s gustinom, bademe i cimet. Umijesiti glatko tijesto, umotati ga u foliju i staviti da odmori sat vremena u hladnjaku.
Izvaditi ih hladnjaka, razvaljati na 5 mm debljine i rezati srca promjera oko 6-7 cm.
Pola količine srca napraviti s rupom u obliku manjeg srca ili jednostavno manjeg kružića.
Peci ih u prethodno zagrijanoj pećnici 8 minuta na 180 stupnjeva C.
Za glazuru - nadjev dobro promiješati Baylis i šećer u prahu, nastat ce gusta smjesa.
Keksiće s rupom lagano posuti s malo šećera u prahu.
Kekse spajati glazurom, rasporediti ju bogato po cijeloj površini cijelog keksa pa prekriti pošećerenim keksima. Nadjev je polu-tekuć ali ce se preko noći stisnuti.
Od ove mjere dođe 30-tak većih gotovih srca.