Sastojci:
Tijesto:
ñ 3 jaja
ñ 12 žlica šećera
ñ 1 vanilin šećer
ñ 12 žlica ulja
ñ 12 žlica mlijeka
ñ 15 žlica brašna
ñ 1 prašak za pecivo
Nadjev:
ñ 750 grama jabuka
ñ ½ žličice cimeta
ñ Korica 1 limuna
ñ Korica 1 naranče
ñ Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Navedene sastojke redom miksati za biskvitno tijesto. Pola smjese biskvita uliti u srednji kalup (cca 35x25 cm) i
staviti peći 15 minuta, u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.
Dok se biskvit peče, očistiti i naribati jabuke, dodati im
cimet te korice limuna i naranče pa dobro izmiješati.
Na pola pečen biskvit izvaditi iz pećnice, po njemu
rasporediti nadjev i preliti preostalom polovinom smjese za biskvit. Vratiti u
pećnicu još 15-tak minuta dok dobije lijepu boju (krajevi biskvita se tek počnu
odvajati od kalupa).
Pečeno posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.