Tijesto:
4
jaja
120
g šećera140 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
1 vanilin šećer
3 žlice ulja
Krema
150 g šećera u prahu
2 žumanca1 cijelo jaje
1 jušna žlica mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
100 g omekšanog margarina
+ 2 banane i kristal šećer
Priprema
Na pari lupati šećer,
žumanjke, cijelo jaje i žlicu mlijeka. Kad se zgusne maknuti sa vatre i dodati
omekšanu čokoladu. Ostaviti da se ohladi te u hladno dodati 10 dag malo omekšanog margarina.
Tepsiju prekriti
papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
Odvojiti žutanjke i
bjelanjke. Bjelanjke sa istuci u čvrsti snijeg.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati, dodati i ulje pa miksati dok se
šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo
i snijega od bjelanjaka.
Biskvit izliti u tepsiju i
staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
Pečeni
biskvit preokrenuti na krpu posutu kristal šećerom, maknuti papir za pečenje pa
zarolati i ostaviti da se ohladi.
Ohlađeno
tijesto odmotati, namazati kremom, staviti uzdužno dvije banane, zarolati i
posuti kristal šećerom.