Stranice

14. siječnja 2013.

Biskvitna rolada

Čista klasika.. Sigurno svi imate svoj recept za biskvitnu roladu. Možete ju pripremiti, zamotati u foliju i spremiti u zamrzivač.



Sastojci:

5 jaja
150 g šećera
150 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
ribana korica pola limuna
4 žlice ulja
+
marmelada od šipka



  

Priprema:


Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera i prstohvat soli istući u čvrsti snijeg.  Žumanjke, preostali šećer i vanilin šećer miksati, dodati koricu limuna i ulje pa miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka.

Biskvit izliti u tepsiju i staviti peći u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta na 180 st.C.

Pečeni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.

Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir te namazati marmeladom od šipka. Zarolati, prebaciti na pladanj te po vrhu posuti šećerom u prahu.




Broj komentara: 8:

  1. U životu sam napravila svega nekoliko rolada. Jednostavno, to nije kolač koji se jeo u našoj familiji. Ako se odlučim, ovo je sigurno odličan recept, a rolada izgleda baš krasno. I fino da si stavila pekmez od šipka, njega najviše volim, a ono baš sasvim čista klasika je s pekmezom od marelice:))

    OdgovoriIzbriši
  2. čista klasika :) ja ju baš volim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj rolatic me nekako uvek vrati u detinjstvo, fotke su predivne!:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovakav rolat pamtim iz detinjstva - ništa nije bilo slađe od toga :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako volim!
    Biskvit izgleda predobro i hvala što si premerila kašike u grame.
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Razrednica ispekla roladicu...
    Knjiga, kavica, terasa, vjetric i roladica...
    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... BIG LIKE!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Razrednica ispekla roladicu...
    Knjiga, kavica, terasa, vjetric i roladica...

    Mmmmmmmmmmmmmmmm... BIG LIKE!!!

    OdgovoriIzbriši