Za one koji ne znaju, slike isprobanih recepata s mog bloga možete mi dostaviti u inbox na Facebook stranicu ili na cetinaorama@gmail.com pa ću ih uvrstiti u FB galeriju.
Sastojci:
Tijesto
4 bjelanjka par zrna soli
150 g šećera
150 g margarina
100 g brašna
150 g mljevenih oraha
na vrh noža praška za pecivo
Premaz:
4 žumanjka150 g šećera
1 vanilin šećer
Krema:
100 ml mlijeka150 g šećera
100 g čokolade
150 g oraha
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
100 g margarina
50 g mljevenih oraha za posipanje
Priprema:
Od
bjelanjaka i soli umutiti čvrsti snijeg. Umutiti margarin sa šećerom, dodati
brašno s praškom za pecivo, orahe pa snijeg od bjelanjaka. Rasporediti u kalup
veličine 35 x 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj
pećnici 30 minuta na 180 st. C.
Umutiti
žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom do glatke sjajne smjese. Nakon 30 minuta
pečenja izvaditi biskvit, premazati kremom od žumanjaka i vratiti u pećnicu ali
sad na 150 st.C još 20 minuta.
Za
kremu kuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. U vruće dodati orahe,
natrganu čokoladu i rum. Dobro izmiješati pa dodati margarin odrezan na
listiće, miješati dok se otopi.
Kad
je tijesto pečeno preko žutog sloja namazati čokoladnu kremu i posuti mljevenim
orasima. Rezati čašom ili okruglim kalupom u oblik polumjeseca.
Obožavam ih,u nas se zovu MICIKE
OdgovoriIzbrišiJoj kako su lepi. Mnogo volim ovakve kolače.
OdgovoriIzbrišiZnam ove kolače iako ih nikada nisam radila. Predivno izgledaju, a po sastojcima (ako se margarin zamijeni maslacem) zaista su odlični!
OdgovoriIzbrišiPredivni su, svaka čast:)
OdgovoriIzbrišikod mene abesinci...nisam ih odavno pravila....
OdgovoriIzbrišilijepo izgledaju......pravim ih
OdgovoriIzbrišikad mažete gornju kremu u tepsiji, pa onda vadite, ili izvadite iz tepsije u kojoj ste pekli pa onda mažete gornju kremu?
OdgovoriIzbrišikad mažete gornju kremu u tepsiji, pa onda vadite, ili izvadite iz tepsije u kojoj ste pekli pa onda mažete gornju kremu?
OdgovoriIzbrišiU tepsiji sve namazem..
OdgovoriIzbrišija u premaz stavim šećer u prahu
OdgovoriIzbrišizanima me ova cokoladna krema jel se stavlja vruca na vruc kolac
OdgovoriIzbrišikrema kad se doda margarin bude već mlaka može se odmah onda dodati na kolač pa ostaviti da se sve skupa ohladi do kraja.
OdgovoriIzbrišiDraga Snježana, Pohvale za vrlo lijepe ( i estetski divne) kolace i torte; samo da znate da se gledate i vani;gdje živim. Moja jako draga prijateljica ( Istrijanka) me uputila na Vaš blogg....i sad sam i ja "zarobljena". Koristimo i Vaše odlične recepte za neke važne datume ,i slavlja; ili jednostavno....za neki vikend. Veliki pozz
OdgovoriIzbrišiHvala ! Veseli me što vam se sviđaju recepti ;) Puno pozdrava iz Pule :)
IzbrišiSuper je kolac i svima se svida.. zanima me koliko dana se moze jesti da se ne pokvari
OdgovoriIzbriši