Recept za restovani krumpir:
Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
Stranice
▼
17. veljače 2016.
Restovani krumpir
Krumpir se može pripremati na milion načina. Restovani krumpir je bolja opcija ukoliko niste u mogućnosti pripremiti pire u točno određeno vrijeme. Ima nekoliko verzija pripreme, a kod mene za pripremu treba još mast, luk, sol i papar.
10. veljače 2016.
Ružice i sjećanje na Snježu
Prošlo je već 5 mjeseci od kad nema Snježe s bloga Vrtaljica. Nedostaje mi, ponekad se ulovim kako bih joj nešto htjela napisati i onda se trgnem .. Kontaktirale smo još dok nije imala blog preko Coolinarike, zatim sve više... Pomagala sam joj prilikom pokretanja bloga dok se nije snašla s prvim postovima i od tada o svemu što se događalo na blogosferi ili na osobnom planu ona je bila tu. Kad god je nekoj od nas trebalo nešto pa i samo podrška čule smo se telefonom ili putem poruka, bila je uvijek tu i pravi prijatelj. Bila je i član mog tima u FM Group. Žao mi je što se nismo srele, nadala sam se da će nam se pridružiti na radionici za blogere u prosincu 2014. ali baš je tog dana odlazila na redovnu liječničku kontrolu.. onda su još nalazi bili u redu.. bili su u redu sve do početka srpnja, sve se odigralo tako brzo :(
5. veljače 2016.
Lijena pita s orasima
Ponovo recept s orasima. Prvo sam se žalila kako su orasi skupi pa sam dobila punu vrećicu, tata ih je strpljivo sve razvrstao posušio i očistio, mislim da ovako čiste bez trunke kore i hrskavo suhe nisam nikad imala, pravi užitak ih je grickati :)
Razmišljajući što bi s orasima radila naiđem na Gaginu objavu Lenje pite sa orasima. Moram napomenuti da sam ju radila dva puta, prvo nisam imala mast i preskočila sam mlijeko pa je kolač okusom bio malo drugačiji ali savršeno fin suh kolač koji će baš u toj verziji s greškom biti u mojim omiljenim kolačićima. Slikala nisam pa ću morati i treći put peći pa sve ponovo dokumentirati.
Nisam uspjela ni potrošiti prvu turu, dobila sam prekrasno bijelu svinjsku mast pa sam odlučila ponovo ispeći pitu pazeći da i ovog puta ne preskočim neki od sastojaka.
Razmišljajući što bi s orasima radila naiđem na Gaginu objavu Lenje pite sa orasima. Moram napomenuti da sam ju radila dva puta, prvo nisam imala mast i preskočila sam mlijeko pa je kolač okusom bio malo drugačiji ali savršeno fin suh kolač koji će baš u toj verziji s greškom biti u mojim omiljenim kolačićima. Slikala nisam pa ću morati i treći put peći pa sve ponovo dokumentirati.
Nisam uspjela ni potrošiti prvu turu, dobila sam prekrasno bijelu svinjsku mast pa sam odlučila ponovo ispeći pitu pazeći da i ovog puta ne preskočim neki od sastojaka.
Recept za lijenu pitu s orasima: