Stranice

30. studenoga 2016.

Fenjeri - pecivo s hrenovkama

Naišla sam na recept prigodan za zabave, dječje rođendane, druženja pa možda i za doček Nove godine .. djeci uz čašu mlijeka ili odraslima uz čašu piva :)


27. studenoga 2016.

Štrudlice s lješnjacima i bademima

Za Božićne blagdane uglavnom svi većinom radimo sitne kolače... nađe se tu i poneka štrudla pa zašto i one ne bi bile "sitne" i uklopile se u pladanj s ostalim kolačima ;)


24. studenoga 2016.

Fina torta s bademima

Recept za ovu tortu našla sam u jednom blagdanskom časopisu punom recepata kopiranih s raznih blogova. Kako uglavnom ne vjerujem časopisima gdje često slika nema veze s receptom, ovaj mi je recept izgledao jako interesantan. Naišla sam na dvije greške koje su me usporile u izradi torte ali evo za vas pišem recept kako sam ja radila i kako mi je na kraju ispala moram priznati izuzetno fina torta. Odlično tijesto s kvascem, nadjev od badema i hrskav posip nalik onom kojeg nailazimo na blagdanskim slasticama. Preporučujem da ovu tortu pripremite za Božićne ili Uskršnje blagdane.

Recept za finu tortu s bademima

19. studenoga 2016.

Slanci - prstići

Slanci - prstići su omiljena grickalica iz pekare.. naročito djeci. Moj muž ih obožava, a kako je danas cijeli dan kišilo nisam odlazila u trgovinu, Sandrini slanci bili su simpatična zamjena za kruh.


Recept za slance - prstiće

9. studenoga 2016.

Štrudle s marmeladom od dunja i orasima

Obožavam štrudle od dizanog tijesta, punjenja uvijek možete prilagoditi sastojcima koje imate kod kuće (orasi, jabuke, mak ... ) Dok sam prije nekoliko dana kuhala marmeladu od dunja prisjetila sam se pok.tete i njene štrudle s marmeladom od dunja u kojoj su bili i orasi. To je zaista bilo davno... sigurno prije više od 30 godina, odlučila sam napraviti takvu štrudlu.


7. studenoga 2016.

Marmelada od dunja (kunja)

Dobila sam dunje.. male i velike, mirisne i neodoljive. Iako se još uvijek oporavljam od operacije i ne smijem baš dugo stajati na nogama.. bilo mi je žao da propadnu pa sam odlučila skuhati malo marmelade. Prvi zadatak bio je dobro oprati dunje kako bi mogla kuhati i njihovu koru. Oprala sam ih novom spužvom za pranje suđa i to onim zelenim-oštrijim dijelom. Kad sam ih oprala onda sam ih sve narezala na kockice naravno zajedno s korom. Upravo tako učinite i vi pa ih zatim izvažite.

Recept za marmeladu od dunja: