Sastojci:
250 g brašna
1 žličica suhog di-go kvasca
1/2 žličice šećera
1 žličica soli
5 žlica maslinovog ulja
125 ml mlake vode
150 ml domaće šalše ili pasirane rajčice
120 g sardina u biljnom ili maslinovom ulju
100 g mozzarelle
3-4 masline narezane na kolutiće
2-3 čena češnjaka sitno nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
U brašnu napravite malo udubljenje, sipajte u njega suhi kvasac, šećer, mlaku vodu i ostavite nekoliko minuta da se kvasac zapjeni zatim dodajte maslinovo ulje i nastavite mijesiti uz dodavanje preostale mlake vode. Oblikujte kuglu, pokrijte i ostavite da tijesto odmara i udvostruči volumen.
Naraslo tijesto razvaljajte ili raširite rukama u krug promjera oko 30 cm, premažite domaćom šalšom, nakapajte maslinovim uljem u koje ste sitno nasjeckali češnjak, zatim rasporedite sardine i mozarellu.
Nema komentara:
Objavi komentar