Stranice

10. veljače 2017.

Pizza sa sardinama

Pizza je savršena za raznorazne slane ali i slatke nadjeve... po želji ili po sistemu čega ima u hladnjaku :) Malo za probu napravila sam pizzu  s nadjevom od domaće šalše i sardina, jedino su mi još nedostajale masline..




Sastojci:
250 g brašna
1 žličica suhog di-go kvasca
1/2 žličice šećera
1 žličica soli
5 žlica maslinovog ulja
125 ml mlake vode

150 ml domaće šalše ili pasirane rajčice
120 g sardina u biljnom ili maslinovom ulju
100 g mozzarelle
3-4 masline narezane na kolutiće
2-3 čena češnjaka sitno nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja


Priprema:

U brašnu napravite malo udubljenje, sipajte u njega suhi kvasac, šećer, mlaku vodu i ostavite nekoliko minuta da se kvasac zapjeni zatim dodajte maslinovo ulje i nastavite mijesiti uz dodavanje preostale mlake vode. Oblikujte kuglu, pokrijte i ostavite da tijesto odmara i udvostruči volumen.


Naraslo tijesto razvaljajte ili raširite rukama u krug promjera oko 30 cm, premažite domaćom šalšom, nakapajte maslinovim uljem u koje ste sitno nasjeckali češnjak, zatim rasporedite sardine i mozarellu.


Pizzu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta na 220°C.

Nema komentara:

Objavi komentar