Stranice

12. ožujka 2017.

Slana štrudla sa sirom i pršutom

Imala sam paketić mozaik kockica od pršuta i komad sira gaude pa sam odlučila za večeru pripremiti slanu štrudlu. Bila nam je kako fina i preporučujem ju za nadjevanje s ostacima kuhane šunke nakon blagdana.

Recept za slanu štrudlu sa sirom i pršutom

Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
1 žličica soli
1/2 žličice šećera
300 ml mlijeka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica origana

Nadjev:
150 g nasjeckanog pršuta ili pancete
150 g nasjeckanog topivog sira
malo origana


Priprema:

Zamijesite tijesto od gore navedenih sastojaka. Oblikujte kuglu, pokrijte i ostavite na toplom oko pola sata da naraste. U međuvremenu nasjeckajte sir i pršut.

Naraslo tijesto samo kratko premijesite i razvaljajte na veličinu oko 30x30 cm. Tijesto posipajte pršutom, sirom i origanom, zarolajte ga i pregacite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

Pripremljenu slanu štrudlu ostavite pokrivenu da odmori i malo naraste dok se pećnica ugrije na 200°C.


Štrudlu pecite 45 minuta na 200°C.

1 komentar: