Evo recepta kojeg posvećujem pino. Nisam imala u planu raditi margerite jer mi se ucinilo previše posla, inace ih obožavam :), ali od pino sam dobila kalup uz koji je bio i recept. Eto ja sretna, tri rezanja jednim kalupom uz to i direktno stavljanje u tepsiju :) famozno !!
Sastojci
Tijesto
18 dag margarina ili maslaca
1 cijelo jaje
1 žumance
20 dag šecera
1/2 naribana kora pola limuna
30 dag brašna
Ostalo
šecer u prahu
marmelada ili pekmez
Priprema
Margarin, jaje, žumanjak i šecer dobro izmutiti pa dodati naribanu koricu pola limuna i zamijesiti sa brašnom. Ja sam tijesto ostavila malo u hladnjaku.
Formirati margerite modlom, polovinu cijelih, a polovinu sa rupom. Peci 10-15 min na 180 st.C.
pecene spajati marmeladom i posuti šecerom u prahu.
Ukoliko netko želi svecaniji izgled umijesto marmelade pripremiti fil:
Fil za svecaniji izgled
4 velike žlice šecera
10 žlica mlijeka
2 velike žlice brašna
12,5 dag margarina
Umak za svecaniji izgled
4 velike žlice kakaa
2 velike žlice šecera
1 dl mlijeka
margarina velicine oraha
Šecer ušpinovati. 10 žlica mlijeka u koje je umiješano brašno dodati u šecer, malo kuhati, ohladiti i u hladan fil dodati izradeni margarin.
Gotove margerite umociti u pripremljeni umak.
Keksići izgledaju super!
OdgovoriIzbrišiprekrasne su
OdgovoriIzbrišiTo su mi omiljeni keksići. Baka ih je radila s dva kružića, jedan puni, drugi s rupom, zvala ih je dva i dva skupa. To sam uvijek prevo slistila među božićnim i novogodišnjim kolačićima. :)
OdgovoriIzbrišiTako su lijepi! Gotovo da bi mih bilo žao jesti!
OdgovoriIzbrišifantastic these biscuits!
OdgovoriIzbrišikrasni keksici :)))
OdgovoriIzbriši