Svi imamo svoj recept za čupavce, ja ovaj imam već 25 godina, uvijek radim po njemu jer se tijesto jednolično digne i ispeče pa su čupavci kasnije jednake veličine :)
Sastojci:
Tijesto:
3 jaja
13 žlica ulja
16 žlica brašna
10 žlica šećera
1 prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
Punč krema:
25 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
2 dl mlijeka
2 dl šećera
Ostalo:
30 dag kokosa u prahu
Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25 x 35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
Ja kokos stavim u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu. Uzmem viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podignem, malo sačekam trenutak da kapne višak kreme, stavim kocku na kokosovo brašno i izvučem ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacam kokos po kockici, uhvatim ju viljuškom ispod i prebacim na tacnu.
Ako se pred kraj krema zgusne obavezno ju malo podgrijem jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji :)
bas su ti lijepi.:)
OdgovoriIzbrišiyaaaa prekrasen desert. Ide mi da izjam monitora draga! Kisses!
OdgovoriIzbrišiFantastic , they are like my lamingtons!
OdgovoriIzbrišiKolaci mog detinjstva!
OdgovoriIzbrišiOdlično ti izgleda,sočno..i ja ga često radim..ali onda izkombiniram dio i sa bijelom čokoladom....
OdgovoriIzbrišiFantastično! I recept i sličice!
OdgovoriIzbrišiIjao! I ja bih jednu kocku! Prelep kolač!
OdgovoriIzbrišicupavci su ti presavrseni!!!!
OdgovoriIzbrišiSta mi bi sa supavcima :(((
OdgovoriIzbrišiNapravila sam sve po receptu kako kaze - krema je ispala savrsena sve - tjesto se diglo bas ljepo i jednako bas onako kako ospsujes ali kad sam ga izvadila iz peci spustilo se u cemu sam pogrijesila jel sam ga izvadila prerano? sredina je bila bas sljepljena mozda je prerano izvadjena?
Inace recepti su super! Hvala puno na savjetima i receptima?
pozdrav..
Nema šanse da se tijesto spusti, čak bude onako više malo sredina podignuta. U receptu sam navela da se peče dok se ne počne odvajati od stranica pleha jer je tek tada pačeno. Boja bude smeđa već. Sigurno tijesto nije bilo dovoljno pećeno. Baš mi je žao, nadam se uspijehu idući put :) Pozdrav !!
OdgovoriIzbrišiMislim da ste u pravu da nije bilo dovoljno peceno jel kad se diglo i kad se pocelo odvajati od tepsije onako sa strana ja sam ga odmah izvadila poslije recimo jedno desetak minuta bilo me strah da ga necu prepeci :) ali drugi put cu ga ostaviti da se pece dok ne bude onako skroz smedj - koliko od prilike vi pecete jedno pola sata?
OdgovoriIzbrišiHvala...
pravila sam,bili su presavrseni :))
OdgovoriIzbrišisavjet za ove sto ne znaju kada je tijesti peceno,uzmite cackalicu i zabodite u tijesto,ako na cackalici ostane tijesta kada izvadite,pecite jos...a tijesto je gotovo kada na cackalici ne ostane nista kada je zabodete pa izvadite :)
Odlični čupavci! :))) I ranije sam ih pravila, ali su bili pomalo "suhi". Ovaj recept je divan i preporučujem ga svima.
OdgovoriIzbrišiHvala!!!
Upravo ih napravila - ODLIČNI SU! Rum baš daje lijep šmek!
OdgovoriIzbrišiDraga moja, uvijek savršeni i ponovo na našem stolu, hvala! :*
OdgovoriIzbrišihttp://bite-my-cake.blogspot.com/2011/01/vikend-kolac-cupavci-za-bratovih-16.html
najbolji recept za čupavce do sada :))))))))
OdgovoriIzbrišiUpravo sam završila koju koja izgledaa vrlo privlačno i što se boje tiče a rekla bih da je pečena baš kako treba.
OdgovoriIzbrišiSada me zbunjuje umak. Kao da ga je previše, no verujem da je to prava meras.
Javljam rezultate.
:) ma nije previše umaka, treba da se malo i natope a ne samo brzinski umoče. Meni obično fali još malo umaka, ali klinci pojedu okrajke tako da bude taman ;)
OdgovoriIzbrišiPuno pozdrava! Sretno!
u sastojcima,kod punč kreme, napisaliste 2dl šećera.. jeste li zapravo mislili dvije žlice ili?
OdgovoriIzbrišihvala
Mislila sam na 2 dl :)
OdgovoriIzbrišiIstom šalicom mjerim mlijeko i šećer. Pozdrav!!
Biskvit mi je ispao pretanak,a kreme mi je ostalo bas dosta.Ukusan je,to je sigurno,ali...Sve sam radila po vasim upustvima.Bas mi je krivo.
OdgovoriIzbrišiSad sam ga spremila,ispao mi je odlično klinci su sve smazali :)
OdgovoriIzbrišipunc krema (kako si je nazvala) nema veze s puncom ;)
OdgovoriIzbrišinazovi je radije alkoholna krema ili rum krema
Ja sam kremu mogla nazvati i kokoš iako nema veze sa peradi, to je sasvim moja stvar. Zašto je punč krema ima razlog koji ja znam. Uostalom što bi onda piskarale osobe s potpisom "anonimno".. Puno pozdrava!
OdgovoriIzbrišiE neka si joj rekla. Sve pohvale od mene :)
Izbrišijel se baš mora staviti rum u kremu? može li ikako bez ruma
OdgovoriIzbrišiMože bez ruma !!
OdgovoriIzbrišiPozdrav!
bas sam ih sada napravila i FENOMENALNI SU! :)
OdgovoriIzbrišiBome dobra si trebalo ti je 6 mjeseci da skužiš
Izbrišiupravo sam ispekla koru po vasem receptu,ma samo na dodir ruke se osjeti da je andjeoski mekana,kao dusa idem kuvati kremu pa da ih do sutra drzim u frizideru,imam jako veeliki osecaj da ce biti fantasticni!!! ruma nema ali nema veze, a ono da ste je mogli nazvati kokoska je najbolji odgovor!!!mozda cu ja prozvati kokos.kokoska cupavci hahahhahahahah srdacan pozdrav i nadam se da cu jos isprobavati vase recepte!!
OdgovoriIzbrišiRuzica Mazzoccoli
Hvala Ružice na isprobavanju!! Veseli me kad se nekom dopadne recept i naravno kad uspije ;) Puno pozdrava!
OdgovoriIzbrišiupravo san ih zavrsila i ODLIČNI SU!!!Hvala na receptu jer je stvarno super...imala san ih par i nijedan mi nije bia ovako dobar...uvik bi biskvit se diga do kraja tepsije a kad ga izvadin dođe na jedva prst debljine,a ovi se nije spusta niti malo,muz je odma proba i reka da je odličan...krema ,biskvit...mmmmmm..super...i slazen se sa Ruzicom,nije uopce los naziv "kokoska cupavci":),jos jednom hvala na receptu i lipi pozdrav iz dalmacije!!!
OdgovoriIzbriširecept je jednostavno...........SAVRSEN,,, nikad mi nisu cupavci ispali tako dobri,,,tako savrseni,,,ili bolje da ih nazovem kokosje kocke hahahahahahha,,,,,hvala na receptu,,mislim da cu se i ubuduce koristit tvoje recepte,,,,,,,
OdgovoriIzbrišiOlla !!! Mogla bi stvarno staviti novi naziv ;))
OdgovoriIzbrišiSuper veseli me da su uspijeli kako treba ;) Puno pozdrava!!
Pravila sam ih i prije ali su bili nekako suhi, a sad uzivam, i debljam se :)
OdgovoriIzbrišizahvaljujem se od srca za kokosje kocke :)
Napravila sam biskvit po uputi i izgleda odlicno - veceras cu provjeriti ostatak recepta
OdgovoriIzbrišiNa žalost nikad u životu mi nije ovako grozno ispalo kao s ovim receptom.Valjda je do mene kad neki hvale. Ali nema šanse da pokušam ponovo s ovim sastojcima- za svaki slučaj, da ne bacim u smeće. Ipak mislim da je " peci dok ne bude gotovo" bez veze reći. Sorry, sad će biti uvrijeđenih .Vidim da ne smije biti loših kritika , samo kad se hvalimo onda pršte poljupci . Opet ne znam zašto komentirati samo sliku kao neki. I meni je slika bila super ali po opisanim načinu je nisam dobila.
OdgovoriIzbrišiČupavci su odlični!Iako sam bila malo skeptična prema redosljedu ubacivanja sastojaka za biskvit.Obićno bjelanjak ubacivamo u žutanjak,šećer,brašno...Mekani su,soćni,lijepok izgleda,iako ću dlijedeći put staviti samo malo manje šećera u kremu,ali to je stvar ukusa!!!!!!!!!!Pozdrav i hvala!
OdgovoriIzbrišiOvako, nikada nisam bila vješta u pravljenju kolača, štoviše, "napravila" sam ih pet-šest s time da niti jedan nije uspio kako treba. Na nagovor supruga i klinaca "proguglala" sam Čupavce i Vaša stranica mi se prva ponudila..Da skratim, SAVRŠENSTVO!!!! Prve sam napravila 05.01.'12. (prekjučer) i upravo sada (07.01.'12.) sam zgotovila drugu turu jer su svi iz prve ture doslovno planuli.. Hvala Vam što ste ovo podijelili sa nama!
OdgovoriIzbrišiOhrabrena ovim uspjehom, za sutra pripremam Vaše "Potkovice" :D
Andrea Jurić
Hvala Andrea i ostale na isprobavanju recepta. Veseli me kad nekom uspije. No nisu nam svi dani isti, niti smo svi isti.. nekad se i meni dogodi da nešto jednostavno ne uspije, nastojim to svakako na neki način iskoristiti.
OdgovoriIzbrišiAndrea sretno s potkovicama ;)
Čupavci su Vam nevjerovatno sočni i ukusni ! Čak ih i moja mama kao zakleti neprijatelj čokolade obožava i isprazni pleh kao dijete :D.
OdgovoriIzbrišiJooj...Meni se uopste ne svidjaju
OdgovoriIzbrišiJa imam 12 godina i napravila sam ovaj kolač.Prvi put ga radim sama i ispao mi je prepresuper!Recept je odličan!! :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti draga što si ih isprobala. Nadam se da će se i moja kćer uskoro upustiti u pravljenje jednostavnijih kolača, baš me obradovao tvoj komentar. Blago tvojim ukućanima kad si tako vrijedna.. Pusa!
OdgovoriIzbrišiI ja sam jednog dana "guglala" čupavce i prema slici i pozitivnim komentarima isprobala vaš recept, oduševljena sam kako su ispali! Čak sam odmah napravila 2 tepsije i svaki put ispadnu isto. Hvala što ste s nama podijelili svoj recept, a ne ljubomorno čuvali! ;) Još bi samo htjela nadodati za sve one kojima ne ispadne dobro kolač- da ne otvaraju pećnicu prije kraja pečenja jer se tako kolač spusti... ne mora svima sve dobro ići, ali ovo je tako jednostavno da može uspijeti uz malo truda! :) Ivana
OdgovoriIzbrišijel su žlice normalne veličine ili su male žličice?
OdgovoriIzbrišiŽlice su normalne - one za juhu. Ako želite mjere u dkg možete ih naći na coolinarici - recept masaterini čupavci.
OdgovoriIzbrišiLP
Jel mi mozete rec kolko je 2dl secera zlica?!!
OdgovoriIzbrišiMolim Vas izmjerite šećer u čaši od 2 dl, sigurno imate čašu za sok ili jednostavno od jogurta..
OdgovoriIzbrišinapravila sam ih odlicni su...hvala na receptu
OdgovoriIzbrišiSuper!!
OdgovoriIzbrišiUpravo pecem biskvit...ja sam na svoju ruku dodala ribanu koricu limuna.nadam se da nisam pogresila
OdgovoriIzbrišija ovaj kolac pravim godinama od malih nogu, umjesto ulja ide margarin u biskvit i 1/2 praska za pecivo, i ne treba rum moze i bez
OdgovoriIzbrišiDa li je ova kolicina puno ili je dovoljna za kalup od torte okrugli?
OdgovoriIzbrišiHm, nisam probala u okruglom kalupu ali bilo bi dovoljno mislim, ako ne treba biti visoko onda u kalup promjera 28 cm.
OdgovoriIzbrišiPozdrav
Savrseni su....
OdgovoriIzbrišiSnjškić, nakon ovih čupavaca - svijet nije isti! Presavršeni su. Ja ih radim redovno i moje frendice su redom sve počele raditi čupavce po tvom receptu. Super, super, super!
OdgovoriIzbrišipoštovana,
OdgovoriIzbrišiza koju veličinu protvana je ovaj recept?
Evo piše u receptu - srednje veličine (cca 25 x 35 cm)
OdgovoriIzbrišiajme, kako sam to previdjela :) hvala puno!
OdgovoriIzbriši:)
OdgovoriIzbrišikoje brasno stavljate u receptu oštro ili glatko...hvala
Izbriširecite mi koje brasno stavljate u receptu oštro ili glatko..hvala
OdgovoriIzbrišiAko u receptu nije posebno navedeno da je oštro brašno onda je uvijek glatko. Znači ovdje je glatko brašno u pitanju ;)
OdgovoriIzbrišiPuno pozdrava !
hvala
OdgovoriIzbrišiodlični su
OdgovoriIzbrišisuper su cupavci..odlican recept bas sam ih napravila :) hvalaaa
OdgovoriIzbrišikoliko ide brašna- 6 ili 16 Žlica? Jer u sastojku piše 16 a u receptu 6 pa mi nije jasno?! Ja ću ih napravit pa ću vidjeti kako su ispali! Radila sam ih i prije po drugom receptu, nisu bili loši a sad čemo vidjeti!
OdgovoriIzbriši16 žlica .. Pažljivo pročitati recept ;)
IzbrišiBas cu ih probat...kad ih tako hvalite...♡♡♡
OdgovoriIzbrišiEvo uspjesno zavrsen.. fin...ali moj odabir vise cokolade...manje secera(za kremu)...probala sam ovaj recept jer volim rum...pa eto hvala mami na objavi....htjela sam i sliku objavit al nemogu♡♡♡
OdgovoriIzbrišiKoliko otprilike smjesu treba peći?
OdgovoriIzbrišiNe znam točno minute možda 25, peče dok se ne počne tijesto odvajati od stranica pleha. Boja bude svjetlo smeđa.
IzbrišiOdličan recept...nikada bolje cupavce nisam jela! Samo sam stavila manje šećera u kremu jer ne volim da je jako slatko. :-) Hvala puno.
OdgovoriIzbrišiMoja omiljena poslastica
OdgovoriIzbrišiupravo sam napravila sve po receptu, izostavila sam rum........ PREEEEEESAVRSENO!!!!! Svaka pohvala....
OdgovoriIzbrišiSuper :) Sve najbolje u Novoj i uživajte u čupavcima ;)
Izbrišiproćitala sam vas recept i prvom prilikom ću ga isprobat,sviđa mi se sto je objašnjeno u detalje.
OdgovoriIzbrišiSavka Tošić 12.03.2015 Spoštovana,vaši recepti su tako dobrii razlaga je čudovita,da največi amater može napraviti kolač lp
OdgovoriIzbrišiHvala puno !
IzbrišiKada ste napisali dag mislite na grame? Hvala! Jedva cekam da ih napravim, vas recept deluje predivno! :)
OdgovoriIzbrišiSvaka cast na receptu
IzbrišiKolac je divan
Dag sam prije pisala za dekagrame
Izbrišiovo je savršeno!!U 21 sat sam ih počela radit po vašem receptu i u cca 22 i 30 smo ih več kusali,ma sve pohvale i hvala na receptu :)
OdgovoriIzbrišie i da,da odg na prethodni komentar,gđa je mislila vjerovatno na dkg,dekagrame,10 dkg čokolade ili 100 grama,pozdrav! :)
OdgovoriIzbrišiPostovana!
OdgovoriIzbriširecept je presavrsen! moj muz voli samo cupavce. probala sam bez skromnosti 10-15 varijanti recepata nijedan mu se nije svidio kao Vas! odusevio se i otad stalno pravim po njemu. a cupavce pravim barem 1 tjedno. covjek bi rekao zgadit ce mu se ali ocito nece. tijesto mi uvijek fino naraste bude socno i preukusno. jednom sam za bozic pravila i toliko je naraslo tjesto da sam po sredini rezala i imala duplu smjesu cupavaca :)
Hvala Vam ! Veseli me što uživate u čupavcima po ovom receptu :)
IzbrišiAli se biskvit reže vruc ili se mora malo ohladiti? Hval
OdgovoriIzbrišiBolje da se prije ohladi, lakše će se rezati.
IzbrišiPotraga za savrsenim receptom za cupavce je obustavljena! Pohvale! Veliki pozdrav.
OdgovoriIzbrišiBaš me veseli :)
IzbrišiGospođo Snježana, molim Vas da mi kažete da li umjesto ulje mogu koristiti margarin i ako da u kojem omjeru da ga zamjenim? Bas mi se jedu ovi cupavci. Pekla sam ih x puta i uvijek savršeni. Samo sad nemam ni kap ulja, a ne mogu do dućana :(
OdgovoriIzbrišiStavite onda margarin ili maslac, nisam probala ali se nadam da će uspjeti ;)
IzbrišiBas sam ga jutros htjela napraviti,ali mi se biskvit NIJE digao,a SVE SAM TOČNO RADILA KAKO JE ZAPISANO,ZATO NE RAZUMIJEM ZASTO JE DOSLO DO TOGA,JER VEC SAM PRIJE PRAVILA CUPAVCE I NIKAD NIJE BILO PROBLEMA DO SADA KAD SAM PROBALA S VASIM RECEPTOM. A BISKVIT,DA GA ISKORISTIM,NAPRAVILA SAM DRUGI MMM KOLACIC!Moj savjet zenama,pa i muskarcima je da NE RADITE po tom receptu!
OdgovoriIzbrišiZAO MI JE NA KRITICI,ALI NE VOLIM KADA NABASAM NA TAKVE LOSE RECEPTE!
Bez potpisa i velikim slovima? Loš dan?
IzbrišiNE BUDITE SMIJESNI,MOLIM VAS,POTPIS UOPCE NIJE BITAN,KAO NI TO DA LI JE PISANO VELIKIM ILI MALIM SLOVIMA. TREBA SE ZNATI PRIHVATITI I KRITIKA.
OdgovoriIzbrišiDa ne prihvaćam sve komentare ne bi bili ni objavljeni, ovako neka se svaki vidi i pročita pa tko voli nek izvoli.. Bolje biti smiješan nego nešto gore.
IzbrišiPuno pozdrava i sretno !
Upravo ih napravila a nisam neki majstor u kolačima i ispali su savršeno. Sve vi kojima nije uspjelo očito ste nešto pogriješile u receptu jer nemoguće je da od 100 žena njih 4-5 se kune da je recept očajan. Teško je priznati krivicu, da ne bi ispalo da ste loše napravile kolač... Uglvnom, čupavci su krasni, mali i sočni, ja sam jedino izostavila rum. Pozz i svako dobro, Maja :)
OdgovoriIzbrišiHvala !
IzbrišiJoj kad sam ih probao kao da sam leteo nebesima!!!andjeoski ukus...extrica su!!!pozzic za sve vas divni ste!!!.hehehe...
OdgovoriIzbrišiUpravo pravim...listam i naidjem na vas...uh jedva cekam ;)
OdgovoriIzbrišiRadila prvi put u zivotu (inace mi nista ne ide od ruke), ali sam htjela razveseliti obitelj za Uskrs i ispali su savrseno :D
OdgovoriIzbrišiHvala na receptu i sto si navela sve mjere jer mi se ne podudara svugdje zlica i grami tj. mililitri :)
Prefini su, uzivamo!!
..nakon što sam bacila prvu turu pecenih cupavaca (pravljeni po jednom drugom receptu) zivcano sam pocela praviti prve na koje sam naisla..Vase..i fantasticni su..mekani i ukusni,jednake visine,sve sto prvi nisu :) prefini..
OdgovoriIzbriši..nakon što sam bacila prvu turu pecenih cupavaca (pravljeni po jednom drugom receptu) zivcano sam pocela praviti prve na koje sam naisla..Vase..i fantasticni su..mekani i ukusni,jednake visine,sve sto prvi nisu :) prefini..
OdgovoriIzbrišievo upravo ga napravila ,,sve po receptu,,tijesto lijepo pečeno,,boja sve,,oko 30 minuta i nisam ga otvarala uopće,,baš prekrasno pečeno,,lijep pozdrav iz Dalmacije,,,,
OdgovoriIzbrišiBravo :)
IzbrišiSretni blagdani !
Veoma se lako i brzo prave odlicni su i ukusni
OdgovoriIzbriši