Stranice

16. lipnja 2009.

Sladoled od kokosa

Kako sam i obećala, evo nastavka serije okusa sladoleda iz moje sladoledomanije :)



Prema mom je planu ovo predzadnji okus, ali nikad se ne zna, sin predlaže još neke okuse, mada mislim da će ipak biti još samo jedan ;)



Sastojci:

5 bjelanjaka
10 žlica šecera
5 žumanjaka
1 vanilin šecer
15-20 dag kokosa
5 dl slatkog vrhnja



Priprema

Istuci bjelanjke u cvrsti snijeg dodavajuci žlicu po žlicu šecera. U snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žumanjke.

Kad je smjesa vec gusta i pjenasta, dalje miksati i lagano dodavati kokos, smjesa ce samo malo splasnuti (na kraju sa vrhnjem ponovno naraste.

U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izraden, neka bude kremasto cvrst, dalje nemojte miksati.

Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i kokosa pa dobro mikserom povezati i miksati minutu da smjesa poprimi lijep volumen.

Staviti u plasticnu posudu i odmah u zamrzivac.



Stracciatella i kokos :)



A sad mala pauza, prije zadnjeg okusa sladoleda bit će neki drugi desert i podijela nagrada :)

Broj komentara: 8:

  1. I love the look of your ice cream, I am sorry but your translator is not translating to understand conditions in the recipe.
    kiss

    OdgovoriIzbriši
  2. Sladoled je prva liga, a tek okusi...

    OdgovoriIzbriši
  3. Здраво,
    Откријте свој блог, случајно попут вашег пса и отворите блог:) Ја такође имати пса су то лијепа.
    И хаве а блог, ако желите да ваш изглед посјету посјети!
    Волим да ваш хладно, јести.
    пољубац
    Надам се за вас:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasen e! Ja sam napravila tiramisu, mnogo dobro stana :) Imam nagradi za teb darling!

    OdgovoriIzbriši
  5. Divno,divno!Sladoled bih mogla jesti i noc i dan!

    OdgovoriIzbriši
  6. Stvarno mi se sviđa ova vaša serija recepata za sladolede, puno hvala na receptima. Idem ih isprobati, jedan po jedan :)

    OdgovoriIzbriši