Stranice

24. listopada 2010.

Kolač cool chefice za 100-ti recept na Coolinarici

Vratit ću se ponovo na brzinske recepte sa igrice, danas se malo častimo kolačem povodom mog stotog recepta na Coolinarici :)



Sastojci

Tijesto:
6 jaja
25 dag šecera
1 dl kiselog vrhnja
2 žlice ulja
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
10 dag oraha (ili lješnjaka)
1 jušna žlica ruma


Krema:
8 dl mlijeka
2 praška za puding okusa jagode
20 dag kristal šecera
1 vanilin šecer
10 kapi ekstrata jagode (može i bez)
25 dag omekšalog maslaca
5 dag šecera u prahu
5 dag sjeckane cokolade za kuhanje

Ostalo:
5 dag naribane cokolade



Priprema

Tijesto:

Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.

U drugoj posudi miksati: žumanjke i 20 dag šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati kiselo vrhnje, ulje pa brašno sa praškom za pecivo i orahe sa rumom. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Biskvit peci u dva kalupa velicine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 st.C cca 20 minuta.



Krema:

Loncic za puding isprati hladnom vodom i ostaviti mokar (iznutra naravno), sipati mlijeko, prašak za puding i šecer te staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad se pod mutilicom osjeti pocetak zgušnjavanja pudinga miješati malo energicnije dok smjesa ne zakuha a onda kuhati i povremeno miješati još 2 minute.

Kuhanu kremu premazati trokuticem maslaca (odvojiti od 25 dag) pa ostaviti tako da se hladi (miješati nije potrebno).


Omekšalom maslacu, dodati šecer u prahu pa miksati dok ne postane pjenast te mu tada dodati ohladenu kremu koju ste prije takoder dobro izradili mikserom. Na kraju od kreme odvojiti cetvrtinu u posebnu posudu, a u preostali dio umiješati nasjeckanu cokoladu.

Slaganje:

Biskvite po dužini odrezati na 4 trake i nadjenuti kremom u koju je dodana sjeckana cokolada na nacin da se dobiju dva kolaca - slagati traku na traku 4 komada i tako sa preostale 4 trake. Oba kolaca premazati s vanjske strane (iznad i stranice) sa kremom koja je ostala bez sjeckane cokolade.


Po vrhu kolaca naribati cokoladu u prahu.


Po želji umijesto ribane cokolade može se preliti cokoladnom glazurom.

Broj komentara: 6:

  1. Nas dvije danas imamo razloga za slavlje:)
    Čestitam od srca!

    Lijep pozdrav, Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  2. E, pa sefice, cestitke za ovaj lepi jubilej i da ih bude jos puno, punooo...kolac izgleda izvrsno!;)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvo čestitke za titulu na Coolinarici a potom i za 100-ti recept! Mnogo je kreativnosti i truda tu uloženo tako da je titula u pravim rukama!
    Kolač izgleda prelepo. Ukus jagode i čokolade je divna kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, da jagode i čokolada:)
    Čestitke za 100 - ti receptić. šefice:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Moje iskrene cestitke...torta izgleda jako ukusno...i da da bude jos 1000 recepata

    OdgovoriIzbriši
  6. čestitke na stotom receptu, a kolač je odličan kao uostalom i svaki tvoj :)

    OdgovoriIzbriši