Stranice

10. svibnja 2011.

Simply red - kolač s nutellom i jagodama

Nazivu kolača kumovala je Leona Sever - pobjednica u nagradnoj igrici za fanove FM Group Pula.

Drugoplasirana, s malim brojem bodova razlike bila je Marija Generalić-Bogić s prijedlogom naziva: Jagode u snijegu.



Sastojci:

Tijesto:
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli

Krema:
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras


Priprema:

Tijesto:

Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.

U drugoj posudi miksati: žumanjke s ostatkom šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati vodu, nutellu pa brašno sa praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 st.C cca 15 minuta.


Krema:

Jagode očistiti i nasjeckati na manje komadiće.

Vrhnje za šlag miksati na srednjoj brzini miksera 3-4 minute pa kratko miksati na najjačoj brzini da šlag postane čvrst. Odvojiti pet punih jušnih žlica šlaga za ukrašavanje. U preostali šlag dodati kokos, malo izmiksati pa umiješati nasjeckane jagode.


Slaganje:

Ohlađen biskvit prerezati na dva dijela. Prvi premazati šlagom u kojem su jagode i kokos, prekriti drugim dijelom i premazati šlagom odvojenim za ukrašavanje. Ostaviti da se hladi. Kolač odrezati po dužini pa onda rezati male ploškice.

Broj komentara: 10:

  1. Izgleda bozanstveno.I ime mu sasvim odgovara.Well done;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda vrlo primamljivo!
    Kombinaciju jagoda i kokosa još nisam imala priliku probati. Jedva čekam da se zarumene jagode u vrtu pa ću isprobati recept.

    OdgovoriIzbriši
  3. sviđa mi se naziv, a i kolač, very nice :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Imaš nagradu na mojem blogu ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Fenomenalan kolac, svaka cast na izboru namirnica i izradi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prelep recept a dekoracija mi se posebno sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  7. wauuuu super!!!!!complimente!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan je!!!!!!!!!!!!!! Pekla sam ga u petak i stvarno je mljac-mljac:)) Ja sam dodala u šlag jedan šlag fiks, ostalo sve po ovom receptu.
    Kombinacija kokosa i jagoda - predobra.
    Hvala za recept.
    Željno išćekujem nove recepte.
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  9. Imaš nagradicu kod mene...
    http://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/
    kiss :-*

    OdgovoriIzbriši