Sastojci:
800 grama pilećeg filea (4-6 komada)
papar
3 žličice vegete
200 ml vode
25 g otopljenog maslaca (jedna mala kockica)
2 češnja češnjaka
1/2 žličice origana
150 g kuhane šunke ili vratine
150 g sira trapista ili sl.
1 žlica maslinovog ulja
za paniranje:
80 g krušnih mrvica
2 žličice crvene slatke paprike
2 jušne žlice ribanog parmezana
Priprema:
U posudu staviti vodu, 2 žličice vegete, potisnuti češnjak i maslac, staviti da zavrije pa kuhati nekoliko minuta.
Pripremiti smjesu za paniranje: pomiješati krušne mrvice, naribani parmezan i mljevenu crvenu papriku.
Pileći file staviti jedan po jedan u vrećicu i istući u tanki file ili ga prerezati i otvoriti u fetu pa isto tako malo istući. Svaki popapriti i malo posuti vegetom.
Na svaki file staviti fetu šunke, komad sira pa zarolati i pričvrstiti čačkalicama. Ovako pripremljene svitke umočiti u pripremljenu tekućinu pa u smjesu za paniranje.
Krumpire nije potrebno dodatno soliti jer su dovoljno začinjeni preostalom tekućinom. Kad su pečeni po želi poprskati sa žlicom maslinovog ulja.
Mmmm divan recept i lijepa bome zahvala! :))))
OdgovoriIzbrišiŽelim ti još puno, puno takvih milijunčića....
Odlicno ..volim kad se piletina ;obuce; to je izvrsno meso za takve dodatke.I krompir izgleda vrlo ukusno.I dva miliona..pa cestitam:)
OdgovoriIzbrišiHvala vam :)
OdgovoriIzbrišiPa čestitke na zavidnom broju posjeta, da brzo bude s još jednom nulom:) Svaka čast a recept je odličan!
OdgovoriIzbrišifamozno izgleda, jako fino!
OdgovoriIzbrišiČestitke na tako okruglom i velikom broju posjeta.
OdgovoriIzbrišiKlopa izgleda odlično, obožavam cordon bleu, ali ga još nikad nisam pripremala u pećnici.
Čestitke na 2 milijunčića! Respektabilna brojka. :) A recept, pogotovo ovakav uvijek dobro dođe!
OdgovoriIzbrišiCestitam!!! Sjajna brojka! :)
OdgovoriIzbrišiCestitam na ozbiljnoj brojci! Recept je savrsen, svaki sastojak me mami.
OdgovoriIzbrišiDivna brojka draga i jako si dobar recept odabrala.
OdgovoriIzbrišicestitam na broju poseta a zahvaljujem na divnom receptu!
OdgovoriIzbrišiEno ga u rerni i jedva cekam da "navalimo"..; Nisam bas neki majstor u kuhinji ali radeci po ovom receptu uzivala sam!
Jos jednom veliko hvala!
Bas me veseli ovaj broj glasova,a mozemo jos i vise !!!!!;)
OdgovoriIzbrišičestitke na zavidnom broju posjeta, receptić sjajan i biti će isproban kod mene kao i mnogi drugi tvoji ;)
OdgovoriIzbrišiOdlicno, sne, volim kada je panirano meso, narocito pilece, a jos iz pecnice..Svala cast.Od tebe se mnooogo moze nauciti..
OdgovoriIzbrišiSuzana
Najbolji ste ,cestitke na tako velikom broju poseta i zelja da nam dugo trajete....
OdgovoriIzbrišiIskrene čestitke i hvala za još jedan super recept!!!
OdgovoriIzbrišiHvala vam !
OdgovoriIzbriši