Sastojci:
Kore:
4 bjelanjka
280 g šećera120 g mljevenih oraha
3 zrna soli
1 vanilin šećer
Krema:
200 g čokolade u prahu
50 g maslaca50 ml jake kave
2 jušne žlice whiskeya
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka sa soli i pola količine šećera. Preostali šećer umiješati u mljevene orahe pa ih dodati snijegu od bjelanjaka. Smjesa će nakon dodavanja oraha biti polu tekuća.
Žlicom oblikovati krugove promjera 3-4 cm. Peći/sušiti ih sat i po na 120 st.C.
Za kremu na laganoj vatri otopiti čokoladu uz maslac, kavu i whisky. Miješati dok se čokolada otopi i nastane glatka smjesa. Ohladiti.
Slatko vrhnje istući u šlag i dodati u ohlađenu smjesu čokolade. Staviti u špricu pa nadijevati kore s dva sloja čokoladne kreme. Kore se nadijevaju na način da se krema stavlja na gornju stranu kore, pokrije drugom i ukrasi s ostatkom kreme po želji.
Kolačiće raditi ih dan ranije, a gotove držati u hladnjaku.
Bas su lepi!Svidja mi se i naziv!
OdgovoriIzbrišiBaš izgledaju jednostavni za napraviti. Definitivno ću probati :)
OdgovoriIzbrišihttp://ladybug4sunflower.blogspot.com/
Posebno mi se dopada fil! Odlicno!!! :)
OdgovoriIzbriši