Stranice

23. travnja 2013.

Posipača

Danas u moju bilježnicu upisujem recept koji mi je dala sestra. Posipača je neobičan i vrlo jednostavan voćni kolač za ljubitelje jabuka i višanja. Kad ga isprobate shvatit ćete zašto se zove posipača ;)

Hvala sekice :*



Sastojci:


Tijesto:
300 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
70 g šećera u prahu
naribana korica limuna


Nadjev:
5 jabuka – naribati
višnje iz kompota


Masa za posipanje:
100 g maslaca
120 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo cimeta




 
Priprema:

 
Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.

Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.


Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).


Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.


Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.

Nema komentara:

Objavi komentar