Konačno možemo uživati u toplom sunčanom vremenu te širokom izboru voća.
Tom je prigodom Dr.Oetker svoju liniju dodataka za kolače upotpunio još jednim proizvodom: svijetlim i crvenim Preljevom za torte Fix. Preljevi se pripremaju jednostavno i brzo, što odgovara suvremenom tempu života, s vrućom vodom u samo pola minute, bez grudica i bez kuhanja. Idealni su za ukrašavanje i obogaćivanje voćnih kolača i torti.
Moj prvi odabir za isprobavanje je šumsko voće i Preljev za torte Fix crveni.
Sastojci:
500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća
500 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 instant želatina
250 ml vode
400 g piškota
400 g piškota
Priprema:
Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
Obruč za tortu (26 cm ) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
Šumsko voće ocijediti.
Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g ) te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.
Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.
Skinuti obruč s folijom pa poslužiti :)
Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.
Medu sastojcima nema jogurta, a u opisu postupka je naveden jogurt. Ocito se radi o gresci!
OdgovoriIzbrišiTek sad bidim da sam ja pogrijesila :)
OdgovoriIzbrišiHvala na receptu!
Nema problema, svakako ako se dogodi greška voilm da se urgira pa sam odmah provjerila ;)
OdgovoriIzbrišiHvala Vama !
Srdačan pozdrav!
Predobro i predivno izgleda. Ovakve kolače volim za ljeto.
OdgovoriIzbrišiUpravo ga napravila i jedva cekam da ga probam ;)
OdgovoriIzbrišikrasna torta
OdgovoriIzbrišiTorta je trenutno na hladenju...jedva cekam da ju probam....
OdgovoriIzbrišiSuper !! Veseli me što ste isprobali recept, nadam se da će Vam se i svidjeti ;)
OdgovoriIzbrišiMoze slatko vrhnje umjesto slaga?
OdgovoriIzbrišiPiše slatko vrhnje ;)
OdgovoriIzbrišiSuper tortica!,, ja se bojim raditi sa zelationim, i imam samo zelatinu u prahu i nije instant, kako da to stavim u ovam recept?... Hvala
OdgovoriIzbrišiKoristila sam želatinu fix koju ne treba zagrijavati samo se doda u kremu. Želatina u prahu ima na vrečici upisan postupak pripreme, nažalost nemam blizu niti jednu mogu sutra pogledati..
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda odlično-osvježavajuće, svaka čast:)
OdgovoriIzbrišiJa radim slicno vocnu tortu, ali umjesto sumskog voca dodajem svoje vrtne jagode...a umjesto poskota pecem sama dve kore....
OdgovoriIzbrišiIzgleda super torta:D pravicu je sinu za prvi rodjendan;-)
OdgovoriIzbrišiIzgleda super tortica:D pravicu je sinu za prvi rodjendan,hvala za recept;-)
OdgovoriIzbrišiMože li obični zelatin mesto instant zelatina
OdgovoriIzbrišiMoze i obicna zelatina.
IzbrišiMoze i obicna zelatina.
Izbriši