26. travnja 2013.

Šumska zavodnica


Konačno možemo uživati u toplom sunčanom vremenu te širokom izboru voća.

Tom je prigodom Dr.Oetker svoju liniju dodataka za kolače upotpunio još jednim proizvodom: svijetlim i crvenim Preljevom za torte Fix. Preljevi se pripremaju jednostavno i brzo, što odgovara suvremenom tempu života, s vrućom vodom u samo pola minute, bez grudica i bez kuhanja. Idealni su za ukrašavanje i obogaćivanje voćnih kolača i torti.
Moj prvi odabir za isprobavanje je šumsko voće i Preljev za torte Fix crveni.




Sastojci:

500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća

500 ml slatkog vrhnja

50 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 instant želatina

450 g smrznutog šumskog voća


250 ml vode

400 g piškota





Priprema:


Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
 

Obruč za tortu (26 cm) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
 

U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.

U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.


Šumsko voće ocijediti.


Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g)  te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.


Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.



Tortu prije rezanja držati u hladnjaku minimalno 4 sata ili najbolje preko noći.

Skinuti obruč s folijom pa poslužiti :)

Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.


Pogledajte više o Preljevu za torte Fix i drugim dodacima za kolače ovdje.



Broj komentara: 19:

  1. Medu sastojcima nema jogurta, a u opisu postupka je naveden jogurt. Ocito se radi o gresci!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tek sad bidim da sam ja pogrijesila :)
    Hvala na receptu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema problema, svakako ako se dogodi greška voilm da se urgira pa sam odmah provjerila ;)
    Hvala Vama !
    Srdačan pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predobro i predivno izgleda. Ovakve kolače volim za ljeto.

    OdgovoriIzbriši
  5. Upravo ga napravila i jedva cekam da ga probam ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Torta je trenutno na hladenju...jedva cekam da ju probam....

    OdgovoriIzbriši
  7. Super !! Veseli me što ste isprobali recept, nadam se da će Vam se i svidjeti ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Moze slatko vrhnje umjesto slaga?

    OdgovoriIzbriši
  9. Super tortica!,, ja se bojim raditi sa zelationim, i imam samo zelatinu u prahu i nije instant, kako da to stavim u ovam recept?... Hvala

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristila sam želatinu fix koju ne treba zagrijavati samo se doda u kremu. Želatina u prahu ima na vrečici upisan postupak pripreme, nažalost nemam blizu niti jednu mogu sutra pogledati..

    OdgovoriIzbriši
  11. Torta izgleda odlično-osvježavajuće, svaka čast:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja radim slicno vocnu tortu, ali umjesto sumskog voca dodajem svoje vrtne jagode...a umjesto poskota pecem sama dve kore....

    OdgovoriIzbriši
  13. Izgleda super torta:D pravicu je sinu za prvi rodjendan;-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Izgleda super tortica:D pravicu je sinu za prvi rodjendan,hvala za recept;-)

    OdgovoriIzbriši