Nakon što su se ohladili spremila sam ih u dobro zatvorenu kutiju kako bi ostali prekrasno hrskavi što duže.. mada im je to slabo pomoglo jer sam ja stalno virila ispod poklopca i uzimala "još samo dva" :)
Definitivno ih preporučujem za bilo koju prigodu kad vam trebaju fini suhi keksići jer će i kod mene ostati u favoritima. Ako ne želite koristiti mast zamijenite ju maslacem.
Sastojci:
Tijesto:
250 g masti
500 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mlijeka
1 žlica šećera
naribana korica 1/2 limuna
Ostalo:
pekmez za punjenje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Brašno promiješajte s praškom za pecivo, vanilin šećerom, šećerom i koricom limuna. Zatim u ovu mješavinu dodajte mast i na kraju mlijeko. Dobiveno glatko tijesto zamotajte u prozirnu foliju i spremite na pola sata u hladnjak neka odmori.
Tijesto razvaljajte na 5 mm debljine, režite krugove promjera 5 cm, punite pekmezom i preklopite suprotne krajeve. Krajeve preklopljenih školjki pritisnite viljuškom ili ih zatvarajte kalupom za raviole.
Pecite ih 15-20 minuta na 180 st.C, moraju ostati bijele. Gotove pospite šećerom u prahu.
a gde stvait 259g masti
OdgovoriIzbrišiMast dodajte u mješavinu suhih sastojaka ;)
IzbrišiFantasticno uradjene! Podelila kod mene na Fejs.Pozdrav
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiPrelepa fotkica!!! Drago mi je da su ti se školjkice svidele, mnogo hvala i veliki pozdrav! <3
OdgovoriIzbrišiPravila sam nešto slično po receptu sa jednog drugog bloga i moj se muž oduševio sa njima.
OdgovoriIzbrišisuper recept :) ako ću raditi ( a vjerojatno hoću) punit ću s orasima :)
OdgovoriIzbrišiHladno mlijeko il mlako?
OdgovoriIzbrišiHladno - sobne temperature, nije potrebno grijati.
IzbrišiJa sam ih radila bezbroj puta do sada i svi koji su ih probali trazili su recept i rekli da su jako fine ....a moja djeca'�� nema tih blagdana bez ovih raviola'��hvala i ljepi pozdrav svima ....Sandra
Izbriši