28. rujna 2017.

Uštipci sa čokoladom

Velika je čokolada danima stajala netaknuta.. i tako gledajući ju pomislim kako bi bilo fino napraviti nešto nalik fritulama ili krofnicama, rezultat je bio savršen mmmm..


14. rujna 2017.

Integralni kruh

Kupila sam integralno brašno koje već dugo čeka isprobavanje. Danas sam naišla na recept "Integralni kruh, brže i bolje ne može" od Kepice s Coolinarike koji ima zaista velik broj slika isprobanog recepta pa sam ga odlučila isprobati i ja :)


10. rujna 2017.

Slatka peciva

Malo nam je zahladilo.. odmah sam se prisjetila zime i raznih peciva. Odlučila sam napraviti slatka peciva koja možete raditi i za blagdane. Radila sam pola tijesta s grožđicama, a pola bez zbog pojedinih ukućana koji ih ne vole ali vama preporučujem da ih ipak stavite zbog okusa i arome :)


28. kolovoza 2017.

Pizza rolnice

Nedavno sam na Internetu naišla na sliku zarolanog tijesta sa sirom pa sam odlučila isprobati nešto u istom obliku.

14. kolovoza 2017.

31. srpnja 2017.

Pletenica s orasima

Najčešće tijesta punim nutellom jer tako većina voli, danas sam se odlučila za orahe i napravila jednostavne pletenice.


29. srpnja 2017.

23. srpnja 2017.

Jednostavne kiflice s orasima

Kiflice zaista možemo raditi na milion načina. Ja sam ih punila orasima, sasvim jednostavno bez dodatnih miješanja kremica.


16. srpnja 2017.

Kruh kalup

Naravno da nisam pekla kruh po vručini, ali ovaj vikend je malo pala temperatura pa sam iskoristila priliku da malo upalim pećnicu :)


30. lipnja 2017.

Kiflice sa zrnatim sirom i marmeladom

Želja za slatkim i zrnati sir viška u hladnjaku bili su povod za izradu ovih finih kiflica :)


Sastojci:
500 g brašna
100 ml toplog mlijeka
1 vrečica suhog di-go kvasca za kolače
1 žličica šećera
75 g otopljenog maslaca
1 žličica soli
200 g zrnatog sira
2 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer



23. lipnja 2017.

Kruh bobule

Pekla sam kruh novog oblika kakav često vidim u trgovini. Bio nam je odličan.. onako topal sa svježe rezanom mortadelom mmmm :)


19. lipnja 2017.

Kolač - torta s marelicama

Prošli smo vikend uživali u ovom neobičnom kolaču - torti s marelicama. Vrlo se jednostavno priprema, sigurno će vam se svidjeti naročito ako volite voćne kolače.


11. lipnja 2017.

31. svibnja 2017.

Štrudlice sa sirom

Sigurno i vi ponekad pripremite desert zavisno o namirnicama koje već imate kući, tako sam ja za večeru odlučila napraviti štrudlice sa sirom. Osim sa sirom možete ih raditi s vama omiljenim nadjevom: orasima, lješnjacima, makom... Ukoliko štrudlice nosite u goste ili pripremate za druženje obavezno udvostručite sastojke i napravite 6 štrudlica različitih nadjeva.


24. svibnja 2017.

Pagnottine - talijanska peciva za sendviče

Kod Mucike sam naišla na pagnottine - talijanska peciva za sendviče privlačnog izgleda i naziva. Peciva su mi ispala mekana s veoma hrskavom koricom pa ako volite isprobajte ;)


20. svibnja 2017.

Jadrankine kiflice s marmeladom

U bilježnici već dvadesetak godina stoji upisan recept za kiflice s marmeladom koji sam dobila od susjede i kume Jadranke. Ove kiflice možete raditi u manjem formatu pa ih koristiti kao sitne kolače kako je i ona često radila za razne svečanosti ili svadbe.


11. svibnja 2017.

Tjestenina s puretinom, sirom i vrhnjem

Kćer i ja volimo isprobavati razne kombinacije tjestenine i umaka. Zadnjih nekoliko puta smo uživale u tjestenini s puretinom, sirom i vrhnjem. Evo recepta ukoliko i vi želite isprobati 😉

Recept

7. svibnja 2017.

Pizza rolnice

Ovo je samo još jedan oblik pripreme pizza zalogajčića. Tijesto sam koristila isto kao kod Pizza zvijezde. Pizza rolnice možete napraviti uvečer pa sutradan dati djeci za užinu u školi ili ih ponijeti na plažu, piknik ili planinarenje 😊

Recept za pizza rolnice:

30. travnja 2017.

Nutella rolnice

Postoje rolnice s različitim nadjevima ... kod mene sigurno prolaze s čokoladom ili nutellom. Osim toga ove rolnice imaju i dašak naranče - koricu u tijestu, a sok u preljevu i baš su mekane :)


28. travnja 2017.

Pizza zvijezda ili cvijet

Nalik na popularnu nutella zvijezdu danas sam pripremila pizza zvijezdu, jednostavno sam tijesto za pizzu oblikovala u tri kruga i nadjenula šunkom, sirom i origanom :)


23. travnja 2017.

Brza peciva sa sirom

Brza peciva sa sirom nastala su sasvim slučajno.. jednostavno htjela sam iskoristiti zrnati sir iz hladnjaka i odlučila sam napraviti peciva koja ćemo sutradan ponijeti na posao i u školu..


15. travnja 2017.

Slatki zečići

Vjerujem da je većina završila s pripremama za Uskršnje blagdane, ali... ukoliko želite još stignete ispeći slatke zečiće. Radila sam ih kao poklon dječici, bilo mi je zanimljivije od kupovine slatkiša pa ako se i vama sviđaju evo recept kako bi ih još uvijek na vrijeme stigli pripremiti.

31. ožujka 2017.

Lješnjak rolnice

Šaka lješnjaka već duže vrijeme čeka u kutu ormarića.. danas sam odlučila iskoristiti ih. Napravila sam široke rolnice promjera oko 10 cm.


28. ožujka 2017.

Varaždinski klipići

Prije gotovo 5 godina bila sam u Varaždinu, posjet je bio kratak ali sasvim dovoljan da uživam u doručkovanju varaždinskih klipića i prošetam gradom koji je na mene ostavio poseban dojam. Javne i privatne površine u gradu su prekrasno uređene, velik je broj ljudi na biciklima... Prisjetila sam se varaždinskih klipića koji su mi se jako svidjeli i pomislim kako bi bilo super ponovo uživati njima.. Zašto ne? Odlučila sam ih ispeći kako bi i ukućani isprobali ovu divotu.


24. ožujka 2017.

Slatki vjenčići

Naišla sam na recept koji mi se svidio na prvi pogled - slatke vjenčiće koji mogu poslužiti kao poklon umjesto pince ili pletenice. Odmah sam ga isprobala, svidio mi izgled, okus ali i sama tekstura tijesta jer se lako mijesi i oblikuje.


19. ožujka 2017.

Brze kiflice s pudingom

Uglavnom uvijek radim kiflice s marmeladom za mene i s nutellom za ostale ukućane. Ovog puta sam odlučila isprobati punjenje s pudingom, koristila sam puding od vanilije ali vi možete uzeti onaj okusa čokolade, jagode odnosno onaj koji se vama najviše sviđa :)

12. ožujka 2017.

Slana štrudla sa sirom i pršutom

Imala sam paketić mozaik kockica od pršuta i komad sira gaude pa sam odlučila za večeru pripremiti slanu štrudlu. Bila nam je kako fina i preporučujem ju za nadjevanje s ostacima kuhane šunke nakon blagdana.

Recept za slanu štrudlu sa sirom i pršutom

3. ožujka 2017.

Štrudlice

Listajući štampane recepte koji čekaju red za isprobavanje naišla sam na recept sa stranice pok.Snježe s bloga Vrtaljica, uhvatila me nostalgija... zaista mi nedostaje i odlučila sam isprobati upravo recept za štrudlice, na slici su mi izgledale tako prhke i nisam se prevarila. Vidjet ćete da s njenog bloga vodi link na original recept kod Tamare s bloga What's for dessert.

Recept:

28. veljače 2017.

Posni prženi kolačići

Nisu fritule, nisu krofne.. pripremaju se od tijesta za kruh, oblikuju po želji i prže a gotove valjaju u kristal šećer :)

Recept:

26. veljače 2017.

Donuts / američke krafne / krofne s rupom

Vrijeme je maškara i zato: fritule, pokladnice, krofne, krafne... iskaču s reklama, u trgovinama svugdje oko nas.. teško im je odoliti. Ovog sam vikenda odlučila pripremiti krafne s rupom nalik na donuts :)

Recept za donuts

19. veljače 2017.

Peciva djetelina

Peciva djetelina pronašla sam na blogu Tortelina i jako su mi se svidjela. Vrlo su dekorativna, mogu se pripremati za doručak, večeru ili dati djeci da ponesu u školu za užinu.

Recept za peciva djetelina

13. veljače 2017.

Austrijsko slatko dizano tijesto / buhtle

Naišla sam na zanimljiv recept koji sam odmah poželjela isprobati. Austrjsko slatko dizano pecivo, slično je kao buhtle ali u manjem formatu. Tijesto se ne oblikuje u lopte nego se preklapa kao knjiga :)

Recept :

10. veljače 2017.

Pizza sa sardinama

Pizza je savršena za raznorazne slane ali i slatke nadjeve... po želji ili po sistemu čega ima u hladnjaku :) Malo za probu napravila sam pizzu  s nadjevom od domaće šalše i sardina, jedino su mi još nedostajale masline..



6. veljače 2017.

Božićne zvjezdice ili vanilice

Nikako da na red dođu recepti za kekse koje sam radila za blagdane.. Jedan od tri koja čekaju u redu su Božićne zvjezdice - recept Milicze po kojem sam radila vanilice, vanilin keksiće.. kako god ih nazovete i koji god oblik im odabrali zaista su prefini i meni su bili najdraži keksi na pladnju.

Recept za vanilice

30. siječnja 2017.

Pogačice sa čvarcima

Kupila sam čvarke koji mi se nisu baš svidjeli jer su bili presuhi. Odlučila sam ih iskoristiti za pogačice. Samljela sam ih, dodala soli, papra, punu žlicu domaće svinjske masti i okus je postao fantastičan. Još je samo trebalo malo tijesta i pripremiti savršene grickalice :)

Recept za pogačice sa čvarcima:

27. siječnja 2017.

Trokut krofne

Vrijeme je krofni - krafni.. kako god ih imenovali znamo da se to odnosi na one mekane pržene jastučiće uglavnom okruglog oblika. Razmišljala sam o tome da ih odrežem bez okrajaka i odlučila se na oblik trokuta. Jedino bi idući put radila ipak malo manje od ovih na slici. Punila ih nisam jer sam imala problem sa špricom ali to je na kraju ispalo baš super jer je većina željela bez punjenja, a ja sam na svoje ipak dodala nutelle :)

Kad odlučite spremiti krofne, uzmite dovoljno vremena i budite strpljivi. Sastojke pripremite ranije, posebno one koje držite u hladnjaku kako bi vam tijesto što bolje uspjelo.

25. siječnja 2017.

Masatera pizza te napomena o blogu i receptima

Nakon punih 8 godina pisanja bloga, ponukana komentarom od prije petnaestak dana na jednom od mojih video recepata, osjetila sam potrebu napomenuti sljedeće: Na ovom blogu ne nalazite recepte profesionalnog kuhara ni slastičara (iako sam u slastičarni radila). Zašto sam pokrenula blog i što se na njemu nalazi piše u opisu bloga. Oni koji me bolje poznaju, znaju da sam skromna i ne volim se previše eksponirati, tko god mi se javio s upitom za pomoć u pokretanju novog bloga ili je zapelo u pripremi recepta pomogla sam. Ipak, povremeno se nađu oni koji svoju ljubomoru i komplekse liječe neprikladnim komentarima. Diskretno ću im dati do znanja da znam tko ima tako sočan riječnik.. Nije potrebno da se krijete iza lažnog profila .. jednostavno...zaobiđite me i nemojte se uzalud truditi jer sam ja davno prestala obraćati pažnju na takve situacije.

Samo blogeri koji su godinama aktivni znaju koliki je trud potreban za pripremu materijala i pisanje bloga da bi se došlo do stranice koju domaćice posjećuju, do trenutka kad te osobe na cesti zaustave "samo da te pozdrave i kažu super vam je blog", kad dobiješ novu radnu kolegicu koja ti prije nego se predstaviš oduševljeno kaže da te zna s bloga... itd.  Pametnom dosta!

Krenimo sad na posao... pizza koju najčešće radim kod kuće u nadjevu ima pasiranu rajčicu, tunu, šunku, pršut ili buđolu i sir, jednostavno to je naša omiljena pizza. Tijesto radim srednje debljine. Moram spomenuti da sam primijetila da je tijesto ljepše pečeno ako nije razvaljano sasvim do rubova tepsije jer zbog nesmetanog strujanja toplog zraka korica puno ljepša i hrskavija.

Znači da pojasnim, ovaj recept koristim ja, ako netko želi tanje tijesto treba staviti manju količinu brašna ili razvaljati tri pizze, ili iz recepta uzeti samo dio .. primjerice ideju za kombinaciju nadjeva ili možda dodati maslinovo ulje u tijesto...ili pak ako mu se ništa ne svidi produžiti dalje na drugi recept ili stranicu. Komentari su dobro došli, prije objave komentare pregledavam ja zato da ne propustim one koji su pisani ispod starijih recepata, a objavljujem baš sve osim zaista neprikladnih - to se odnosi na one gdje su korištene proste riječi.

Toliko od mene.. sad uživajte ovdje ili kliknite dalje gdje vam se više sviđa :)

Recept za masatera pizzu:

16. siječnja 2017.

Pizza buhtle

Mislim da do danas nisam radila slane buhtle. U hladnjaku je bilo dovoljno sastojaka za punjenje pa sam odlučila za večeru napraviti pizza buhtle.

Recept za pizza buhtle:

12. siječnja 2017.

Rascvjetala pletenica

Proteklog sam vikenda za odlazak u goste napravila rascvjetalu pletenicu s orasima. Nekako mi je draže pripremiti nešto domaće nego nositi kupljeno ... naravno to se odnosi samo na privilegirane osobe iz mog užeg kruga :)

Pletenica osim oraha u nadjevu ima malo cimeta i ruma pa sve zajedno s mekanim tijestom upravo mami da se jede i jede... bilo toplu ili hladnu.. a tek kako aromatično mirišiii :).
Recept za rascvjetalu pletenicu