U ovom krugu igre FBI rukavice koju je pokrenula mamajac, istražujemo Mirjanin blog Cooking by Mirjana (Ruza123). Imala sam tri jabuke koje više nitko nije ni gledao, potražila kod Mirjane neki brzinski receptić i naišla na ove muffinse.
Sastojci:
3/4 šalice šećera
1 jaje
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 kisele jabuke
2 šalice brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica sode-bikarbone
2 žličice cimeta
šalica = 250 ml
Priprema:
Uključiti pećnicu da se grije na 180 st.C. Pripremiti kalupe za muffine sa košaricama ili ih namastiti i posuti brašnom, mrvicama ili sl.
Jednoj jabuci očistiti koru i sjemenke te ju narezati na male kockice i staviti u dublju zdjelu. U istu zdjelu na kockice jabuke dodati prosijano brašno, sodu-bikarbonu, prašak za pecivo, šećer i cimet pa dobro kuhačom. Zatim dodati ulje, umućeno jaje i mlijeko te dobro izmiješati kuhačom da se sve dobro poveže.
Napuniti kalupiće pa po vrhu složiti male fete one druge jabuke i staviti peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta. Pečene ostaviti u kalupu da se dobro ohlade radi lakšeg vađenja.
Gastro blog - provjereni recepti s detaljnim postupkom pripreme u slici i riječi
25. lipnja 2011.
22. lipnja 2011.
Jogurt pita
Kolač koji sam kod sestre obožavala jesti, sad u mojoj izvedbi po istom receptu ...
Sastojci:
Tijesto:
250 grama brašna
170 grama maslaca
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žumanjka
Nadjev:
600 ml čvrstog jogurta
400 ml kiselog vrhnja
150 grama šećera
1 vanilin šećer
5 jušnih žlica oštrog brašna
4 bjelanjka
Priprema:
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, podijeliti na dva jednaka dijela i staviti u zamrzivač na 2 sata.
Pripremiti kalup veličine cca 20 x 30 cm, namastiti ili obložiti papirom za pečenje.
Za nadjev izmiksati snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiješati jogorte i kiselo vrhnje, dodati šećer, vanilin šećer i brašno te dobro izmiješati kako nebi nastale grudvice od brašna. Smjesu jogorta spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
Uključiti pečnicu da se ugrije na 180 st.C.
Jedan dio zamrznutog tijesta naribati na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti.
Uliti nadjev te na njega ravnomjerno naribati drugi dio zamrznutog tijesta.
Peći 45 minuta na 180 st.C.
Ponekad smo neodlučni u odabiru recepta za kolač koji je sasvim uobičajen upravo zato jer za njega ima velik broj recepata . Ovdje mi se posebno svidjelo što ne moram valjati tijesto niti prvo zapeči, sve se ravnomjerno peče i super je. Hvala seko, za mene je ovo pravi recept jogurt pite kao sve što je fino, a brzo i jednostavno ;)
Sastojci:
Tijesto:
250 grama brašna
170 grama maslaca
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žumanjka
Nadjev:
600 ml čvrstog jogurta
400 ml kiselog vrhnja
150 grama šećera
1 vanilin šećer
5 jušnih žlica oštrog brašna
4 bjelanjka
Priprema:
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, podijeliti na dva jednaka dijela i staviti u zamrzivač na 2 sata.
Pripremiti kalup veličine cca 20 x 30 cm, namastiti ili obložiti papirom za pečenje.
Za nadjev izmiksati snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiješati jogorte i kiselo vrhnje, dodati šećer, vanilin šećer i brašno te dobro izmiješati kako nebi nastale grudvice od brašna. Smjesu jogorta spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
Uključiti pečnicu da se ugrije na 180 st.C.
Jedan dio zamrznutog tijesta naribati na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti.
Uliti nadjev te na njega ravnomjerno naribati drugi dio zamrznutog tijesta.
Peći 45 minuta na 180 st.C.
Ponekad smo neodlučni u odabiru recepta za kolač koji je sasvim uobičajen upravo zato jer za njega ima velik broj recepata . Ovdje mi se posebno svidjelo što ne moram valjati tijesto niti prvo zapeči, sve se ravnomjerno peče i super je. Hvala seko, za mene je ovo pravi recept jogurt pite kao sve što je fino, a brzo i jednostavno ;)
Oznake:
brzo,
jednostavno,
jogort,
pita,
posveta
19. lipnja 2011.
Jaja u srcu od hrenovke
U igrici Ajme koliko nas je koju je osmislila monsoon, ovog je mjeseca domaćica s bloga Knjiški moljac u špajzu koja je za ovomjesečnu namirnicu odabrala jaje, a moj mali doprinos igrici je simpatični recept SmikiStef.
Sastojci:
- hrenovke srednje dužine
- jaja
- sol, papar, vegeta ili začini po izboru
Priprema:
Uključiti pečnicu na 170 st.C.
Sirove hrenovke prerezati po dužini skoro do kraja, ostaviti 1 cm neprerezano.
Krajeve preokrenuti na suprotnu stranu i spojiti čačkalicom tako da dobije izgled srca.
Kad je pećnica potpuno ugrijana, u svako srce staviti po jedno jaje, začiniti ga i staviti peći 5 minuta.
O veličini hrenovke ovisi izgled jela. Ove moje hrenovke su bile dosta dugačke tako da je jaje bilo na nižoj razini. Probala sam sa kratkima ali kad sam preokrenula krajeve pukli su i odvojili se do kraja. Treba uzeti neke hrenovke srednje dužine tako da srce bude malo više popunjeno ;)
- hrenovke srednje dužine
- jaja
- sol, papar, vegeta ili začini po izboru
Priprema:
Uključiti pečnicu na 170 st.C.
Sirove hrenovke prerezati po dužini skoro do kraja, ostaviti 1 cm neprerezano.
Krajeve preokrenuti na suprotnu stranu i spojiti čačkalicom tako da dobije izgled srca.
Kad je pećnica potpuno ugrijana, u svako srce staviti po jedno jaje, začiniti ga i staviti peći 5 minuta.
O veličini hrenovke ovisi izgled jela. Ove moje hrenovke su bile dosta dugačke tako da je jaje bilo na nižoj razini. Probala sam sa kratkima ali kad sam preokrenula krajeve pukli su i odvojili se do kraja. Treba uzeti neke hrenovke srednje dužine tako da srce bude malo više popunjeno ;)
8. lipnja 2011.
FBI rukavice - Ruza123 i njene delicije
U ovom krugu igre FBI rukavice koju je pokrenula mamajac, istražujemo Mirjanin blog Cooking by Mirjana (Ruza123). Mirjana i ja družimo se (naravno ovako virtualno sa različitih strana svijeta) od 2008.g. i osim veoma sličnih pogleda na život primjetila sam da mi se njene kulinarske majstorije jako sviđaju, iako je ona uporno tvrdi da je to njena struka, mislim da ipak osim obrazovanja treba imati i ljubavi prema "kuhinji".
Do sad sam isprobala nekoliko recepata pa ću samo navesti koje, a do kraja kruga igrice nadam se isprobati još poneki ;)
Zavirite u njen blog, sigurno ćete naći nešto po svom guštu ;)
Do sad sam isprobala nekoliko recepata pa ću samo navesti koje, a do kraja kruga igrice nadam se isprobati još poneki ;)
- radila sam ih nekoliko puta pa čak i u trostrukoj dozi prilikom dječjeg rođendana:))
- odličan, planiram ga raditi i u okruglom kalupu u obliku cvijeta ;)
- ima li netko tko ne voli kokos???
- preodlični !!!
- za poseban užitak u čokoladi, orasima i kavi ...
Pretplati se na:
Postovi (Atom)