Kraj ove 2016.godine zaokružit ću receptom za vijenac s nutellom. Možete odabrati nadjev po želji ali s nutellom ili čokoladom definitivno ne možete pogriješiti jer ju vole gotovo svi, a naročito djeca.
Budite mi zdravi, sretni i veseli, dočekajte Novu s osmijehom ma gdje i s kim bili.
Čitamo se iduće godine :)
Kuglof dolazi od njemačke riječi gugelhupf. Odavno se priprema i u našim krajevima pa se tako udomaćio ne samo kao recept nego i nazivom... zato se sve rijeđe čuje hrvatski naziv naduvak. U mojoj staroj pokapanoj bilježnici recept pod nazivom bakin naduvak već dugo čeka isprobavanje. Tijesto je mekano, osim klasičnog dizanog tijesta sadrži veću količinu masnoće, jaja, mljevene bademe, grožđica, nasjeckane bademe .. i može trajati duže vrijeme. Zaista je poseban i zaslužuje da ga se radi za posebne prilike pa smo ga tako mi imali na stolu za Božić i bio je prava zamjena za panettone ili stollen :)
Naopake kiflice... naravno samo ih zamotajte u suprotnom smjeru od uobičajenog ;) Recept mi je jako svidio, kiflice su mekane "kao duša". Punjenje odaberite po vlastitoj želji .. marmeladu, čokoladu, nutellu... orahe, puding...