Recept za cheesecake
Sastojci:
250 g petit keksa
120 g otopljenog maslaca
5 jušnih žlica smeđeg šećera
5 jušnih žlica bijelog šećera
400 g sira s vrhnjem
200 g svježeg sira
150 g dukatele
3 jaja
1 vanilija bourbon
5 jušnih žlica bijelog šećera
1 prašak za puding vanilija
360 g kiselog vrhnja 20%mm
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Kekse sameljite, dodajte šećer i otopljeni maslac pa sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu rasporedite i poravnajte u kalup za torte promjera 22 cm. Pecite 10 minuta na 180°C.
Sve vrste sira izmiješajte, dodajte šećer, bourbon vaniliju i prašak za puding pa također dobro promiješajte. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje. Dobivenu tekuću smjesu izlijte na pečenu podlogu od keksa. Kremu poravnajte, stavite sad ponovo u pećnicu 35 minuta na 180°C.
Kad je torta pečena, izvadite ju iz pećnice i ostavite da odmori nekoliko minuta. Za to vrijeme pripremite preljev: izmješajte kiselo vrhnje s šećerom i vanilin šećerom te pažljivo prelijte ispečenu tortu. Poravnajte vrhnje i vratite ponovo u pećnicu 10 minuta na 180°C.
Gotovu cheececake tortu ostavite da se hladi, a zatim ju stavite nekoliko sati ili preko noći u hladnjak.
Nema komentara:
Objavi komentar