Recept za tiramisu
Sastojci:
400 g piškota za tiramisu
5 žumanjaka (ako su mala može i 6)
200 g kristal šećera
500 g sira mascarpone
2 vanilin šećera
500 ml slatkog vrhnja
400 ml kuhane gorke kave
5-6 žlica ruma
kakao u prahu za posipanje
Priprema:
1. Skuhajte gorku kavu, dodajte rum i ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
2. Miksajte žumanjke i šećer na pari desetak minuta dok se smjesa ne zgusne, zatim ju prebacite u veću posudu za miksanje i ostavite da se malo ohladi.
3. U drugoj posudi miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete gusti šlag.
4. U žumanjke dodajte mascarpone i vanilin šećer i sve dobro promiješajte, zatim dodajte šlag i miksajte da se smjesa ujednači.
5. Pola količine piškota složite na veći pladanj u dva reda, prelijte ih s pola količine kave, premažite s pola kreme. Preko kreme složite preostale piškote, prelijte ih pažljivo ostatkom kave (ili ih umočite u kavu prije slaganja), premažite ostatkom kreme i bogato pospite kakaom u prahu.
6. Tiramisu stavite na nekoliko sati u hladnjak, najbolje preko noći da se dobro ohladi.
Dobar tek ;)
Nema komentara:
Objavi komentar